Замеряха влак с камъни край Провадия, машинистът е ранен

OFFNews 10 юли 2023 в 08:56 2393 7

Купе на влак

Снимка Архив

Купе във вагон на влак

Влак на БДЖ е бил замерян с камъни. Счупено е стъкло. Машинистът е ранен, съобщи пресцентърът на Българските държавни железници.

Нападението е станало над бързия влак от Варна за Враца.

При преминаването на композицията преди входния сигнал на гара Провадия вчера, малко след 17 ч, влакът е бил замерян с камъни. Счупеното стъкло е челното на кабината на локомотива. Машинистът е ранен в рамото, засегнато е и едното му око.

Веднага е подаден сигнал на тел. 112 и компетентните служби са се задействали, извършват се следствени действия за установяване на извършителите. Те са деца.

Поради инцидента влакът с номер 2654 се е движил със закъснение от 185 мин. За пътниците е била осигурена вода в гара Шумен.

От железниците за пореден път предупреждават, че подобни прояви могат да доведат до сериозни последствия, застрашаващи живота и здравето на персонала и пътниците от влака. Дружеството осъжда остро всяко подобно, застрашаващо човешки живот посегателство и се надява срещу извършителите да бъде упражнена цялата строгост на закона, се казва в съобщението.

Хвърлянето на камъни по влаковете може да има трагични последствия, тъй като при средна скорост на влака 65 км/ч, дори и малко камъче може да пробие стъклото и да рани човек.

Тревожната тенденция за увеличаване на случаите на хвърляне на камъни по преминаващи влакове се наблюдава от март т.г.

Щетите, които понасят всяка година от счупени с камъни стъкла на вагони, мотриси и локомотиви, са в размер на стотици хиляди левове, казват от БДЖ, но подчертават, че неизмеримо по-важни от парите са човешките живот и здраве.

Днес, ден след случилото се, Районната прокуратура във Варна обяви, че ръководи досъдебно производство за нанесена повреда на локомотив на влак, преминаващ край Провадия, и пострадал при инцидента машинист. Работата по изясняване на обстоятелствата и детайлите около инцидента продължава под ръководството и надзора на Териториално отделение - Провадия при Районна прокуратура - Варна. Работи се за установяване и на извършителите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1000

7

Kml

10.07 2023 в 21:01

Долна пасмина са тия.Да го хванеш и да...... безделници и се чудят какви престъпления да вършат. Това ако е нормална държава след час да са ги заловили и веднага на съд и в затвора за тероризъм. Няма НПО, няма дяволи. Кой страда от тях - ние честните разбира се.

12078

6

edin slep

10.07 2023 в 13:07

Години влаковете, които пътуваха на юг от София се движеха с десетина километра в час край циганско гето в София, за да не дразни тъмно зелените. Обикновено имаше млади момичета и деца, които махаха дружелюбно на пътниците, и някоя приказка даже си разменяха пътуващи и майки, които надзирават децата, но са летели и камъни от момчетии. Удряли са вагоните и чупили стъкла, във влак в който пътувам.

723

5

user4eto

10.07 2023 в 10:44

Проблема е лесно решим. Като се отнемат помощите за определен срок или завинаги.
Никакви други санкции, няма да повлияят на мангустите, нито бронирани стъкла ще ги спрат.

-240

4

редовно четящ

10.07 2023 в 10:39

На тези цигани трябва да им се даде да разберат по всички точки от закона. Като им резнат безбройните помощи, ще спрат да раждат деца безконтролно и да ги оставят да оцеляват навън. Типично за един п@р@зит, смуче приемника си докато го умори, а после умира от глад.

805

3

cdk23

10.07 2023 в 10:31

В бг вина има виновни няма.

22548

2

dolivo

10.07 2023 в 10:07

бронирани стъкла да слагат на локомотива.

Иначе циганчетата , които мерят с камъни по влакове трябва да им отупат с глоби родителите.

Сложен проблем е там, без геноцид да се реши. Инвестиция и много работа със специалист трябва...

11472

1

Zmee

10.07 2023 в 09:39

Не разбирам кого предупреждават железниците...?
Тези, които го правят не могат да четат така или иначе.
И е работа на железниците да се справят с проблема - с полиция или без.
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика