ВСУ плени убиец, вербуван от Вагнер: Тук е ад, по-добре е в затвора (видео)

OFFNews 18 октомври 2022 в 12:41 5435 2

убиец
Руският затворник, вербуван от ЧВК Вагнер.

ВСУ успя да плени руски затворник, излежаващ присъда за убийство, вербуван от частната военна компания "Вагнер" за участие във войната в Украйна.

Пандизчията разказва във видео разпит пред Службата за сигурност на Украйна, че в затвора, в който е излежавал присъдата си, е дошъл да ги убеждава лично Евгений Пригожин, собственик на наемническата армия.

Преди около два месеца се появиха няколко видеа, които показват как известният като Готвача на Путин бизнесмен навива затворници с дългогодишни присъди да отидат на фронта срещу обещанието да получат напълно амнистия и съвсем чисто досие след 6 месеца в Украйна.

Щраф батальон „Вагнер“. Готвачът на Путин на кастинг за частната компания в руски затвор (видео)

"Нищо не е така както ни казваха. Говореха ни, че ще имаме двуседмична подготовка, а след това, че ще бъдем на втора линия с опитни бойци, които да ни предадат опита си. Нищо такова нямаше. Пуснаха ни като пушечно месо напред, а другите се изтеглиха назад. Знаеха точно къде ни пращат и какво ни очаква", разказва осъденият за убийство затворник.

От килията на фронта: Руската военна система е извън строя

Той уточнява и че няма никакъв шанс някой от затворниците, вербувани от Вагнер, да оцелее 6 месеца на фронта.

"Момчета, не се връзвайте на това. Какви 6 месеца, тук и два дни може да не оцелееш. По-добре си излежавайте присъдите, ако искате поне да сте живи", казва мъжът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

345

1

Джендо Джедев

18.10 2022 в 13:04

"Пуснаха ни като пушечно месо напред, а другите се изтеглиха назад. Знаеха точно къде ни пращат и какво ни очаква"

А не, бе! Малко ви поизлъгаха, ама то във вашия "русский мир" е така. Както пееха Ъпсурт, "Първи стадий на изненадани удавници".