Quantcast

В Русия учудени, че няма да пуснем председателя на Думата в България

OFFNews Последна промяна на 30 април 2014 в 13:55 6658 15

Снимка РИА Новости

Сергей Наришкин

В руската Дума са учудени от решението на Министерството на външните работи да не пуска председателя на Думата Сергей Наришкин заради санкциите срещу него от страна на ЕС. Това заяви зам.-ръководителят на пресслужбата на руския парламент Юрий Шувалов.

От името на нашия парламент искам да кажа, че ме учудва позицията на българското Външно министерство относно визитата на Сергей Наришкин в тази страна. Визитата наистина беше планирана за началото на май, но след това тя беше преместена за по-късно, посочи Шувалов, цитиран от РИА Новости.

Сега под формата на ултиматум се правят изявления, които не съответстват на духа на партньорство между нашите страни. Освен това в изявленията има тези, които са недостоверни, подчерта Шувалов по повод на информацията, че са замразени и неговите финансови средства на територията на ЕС.

Информацията е за закриване на сметки, които Наришкин никога не е имал, а за това се съобщава така, сякаш е имал такива сметки. Подобни действия от страна на България ни огорчават и се надяваме, че подобно изявление от българска страна ще бъде разгледано като грешка, която ще бъде поправена, коментира Юрий Шувалов. 

По думите му хората все едно се намират в зомбирано състояние. Не можем да познаем нашите партньори от такива текстове. Надявам се, че те ще могат да намерят в себе си силата да излязат от това състояние. Нашето отношение към братския български народ не се променя, въпреки подобни изявления на чиновници на министерството.

Във вторник от МВнР съобщиха, че Сергей Наришкин няма да бъде допуснат в България, тъй като срещу него действат санкциите на ЕС, които са задължителни и за България. Името на Наришкин е включено в списъка със санкционирани от ЕС лица на 21 март заради анексирането на Крим.

Санкциите включват влизането и транзитното преминаване на територията на държави членки на ЕС и замразяване на финансовите средства на територията на ЕС, като ограниченията са в сила до 17 септември.

Визитата на председателя на руската Дума беше планирана като част от делегацията на руския парламент между 6 и 8 май.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

01.05 2014 в 15:51

"Братският български народ", "братският украински народ..."
Русские народные сказки в общи линии.

30.04 2014 в 21:54

Средният руснак е такъв мизерник, че става само да го заплюеш. А пък империята на тези мизерници била най-великото нещо във Вселената!? Еми няма начин. И Русия е такава мизерия, каквато е руснака. Пфу!

30.04 2014 в 20:49

До преди няколко години аз възприемах Русия като приятелска страна. След аферата Белене обаче малко промених виждането си. Разбирам руските коментари за "братския български народ", но като сме братя дали следва да ни строят с нож на гърлото толкова скъпа ядрена централа, в която България влиза с големи разходи без да има реални крайни резултати или пък да си строят газопровод, в който бедна България си плаща 50-процентен дял, но ще учааства в печалбата може би след не по-малко от 15 години? Аз такова братство трудно го разбирам. Напомня ми като бях малък как делях с голямата ми сестра разни неща по братски, като аз взимах една четвърт, а тя останалото. Не е честно, братско, приятелско да бъркаш в джоба на малкия си брат, който е много по-беден от теб и по толкова обиден начин като пълниш джобчето на неговите управляващи, които се грижат за интересите не на България, а на големия брат.

30.04 2014 в 20:36

Въпрос... или два...
Това руска или балканска крава е, или да?
http://mejdu-redovete.com/wp-content/uploads/2014/04/suho-mlqko-300x273.jpg

Хахахахахахаха

И, Йончев, сладки ли са рублите или да?

30.04 2014 в 15:46

"Нашето отношение към братския български народ не се променя..." Ами не е зле малко да си промените отношението бе товаришчи, никое робство на трае вечно.

30.04 2014 в 15:31

http://www.capital.bg/biznes/kompanii/2014/02/12/2240288_gazprom_kupuva_oshte_11_benzinostancii/

... не зареждайте от тях ако не ви кефи...

... хахахахахаха

... да не кажете, че не сте знаели... ;)

30.04 2014 в 15:00

До коментар 05, Кубрате, тате, :)
Слава на Костов, че сме в ЕС..не само на бог!
Въпреки цялата ченгеджийска сган около него и Надето, успяха да извоюват това членство...иначе можеше да сме приютили пак Червената армия..

30.04 2014 в 14:51


Руските управници май така и не успяха да свикнат с мисълта, че България е част от ЕС, а не васал на Русия... Или пък са го разбрали, ама не могат да го преглътнат...

30.04 2014 в 14:50


Руските управници май така и не успяха да свикнат с мисълта, че България е част от ЕС, а не васал на Русия... Или пък са го разбрали, ама не могат да го преглътнат...