Външно обясни защо не пускаме председателя на руската Дума у нас

OFFNews 29 април 2014 в 20:32 7920 19

Председателят на руската Държавна Дума Сергей Наришкин не е допуснат в България, тъй като срещу него действат ограничителни мерки на Европейския съюз, които са задължителни и за България. Това съобщиха от пресцентъра на Външно министерство във вторник вечерта.

На 21 март 2014 г. ЕС официално прие санкции срещу висши руски държавни лица заради анексирането на Крим и предизвиканата криза в Украйна. Сред тях е и името на Сергей Наришкин.

Спрямо него действа забрана за влизане и транзитно преминаване на територията на държавите-членки на ЕС и замразяване на всички финансови средства, намиращи се на територията на ЕС.

Санкциите са задължителни за прилагане от всички държави-членки на ЕС.

Ограниченята са в сила до 17 септември 2014 г. Действията им се удължават или изменят, ако Съветът на ЕС прецени, че целите им не са постигнати.

Днес лидерът на „Атака“ Волен Сидеров заяви, че ще поиска оставката на министъра на външните работи Кристиян Вигенин заради отмененото посещение на Наришкин в България.

Председателят на Държавната дума Сергей Наришкин имаше предварително планирано посещение в България - като част от делегация на руския парламент - в периода 6-8 май 2014 г.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!