Русия готви отговор на санкциите на Запада

OFFNews 29 април 2014 в 13:38 6747 15

Снимка РИА Новости

Русия готви отговор на санкциите на Запада

Русия има подготвен отговор на санкциите на Запада, като мерките ще бъдат въведени скоро. Това заяви зам.-министърът на външните работи на Русия Сергей Рябков пред gazeta.ru.

Имаме в отговор подготвени мерки – едни вече действат, а други ще бъдат въведени в скоро време. Въпросът е какъв би бил симетричният отговор, посочи Рябков.

Няма основания да се бърза с това, но отговор със сигурност ще има, категоричен е той.

Ние сме достатъчно хладнокръвни и сме готови да разглеждаме всеки обрат в кризата от известно разстояние, без да се предаваме на страстите, което не може да се каже за САЩ. Това е бремето на човешките страсти – така бих определил това, което се случва в момента във Вашингтон, допълни Рябков.

От руското външно министерство допълниха, че вместо ЕС да накара Киев да седне на масата за преговори с Източна Украйна, той се води по Вашингтон с все повече неприятелски жестове по адрес на Русия.

Ако така Брюксел мисли да стабилизира ситуацията в Украйна, то това е свидетелство за пълно неразбиране на вътрешнополитическата ситуация в тази страна и покана за местните неонацисти да продължават да безчинстват в Източна Украйна. Не ви ли е срам?, коментираха от министерството.

По-рано днес стана ясно, че ЕС е разширил списъка със санкционирани руски граждани, като към него са добавени още 15 имена. Така имената в „черния списък“ на ЕС по отношение на Русия в момента са 48.

„Черен списък“ за руснаци беше оповестен и от САЩ в средата на март. Миналата седмица списъкът беше разширен с още 20 имена, сред които руски чиновници, бизнесмени и депутати.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!