Ударената от Тръмп сирийска база заработи отново

ОFFNews 10 април 2017 в 14:09 7699 12

Снимка Sputnik

Само три дни след като американският президент Доналд Тръмп одобри изстрелването на крилати ракети срещу базата "Шайрат" в провинция Хомс, сирийската армия възстанови работата на съоръжението, предава "Ал Масдар". 

Въпреки че досега сирийските военно-въздушни сили са използвани базата спорадично, след атаката от САЩ тя функционира напълно и самолети излитат от бомбардираните писти, пише агенцията. 

Според местен източник днес от летището са стартирали  няколко мисии срещу бунтовници в северната част на провинция Хама и срещу "Ислямска държава" в района на Палмира и Източна Хама. 

Припомняме, че на 7 април общо 59 крилати ракети "Томахоук" бяха изстреляни от американски кораби в Средиземно море по "Шайрат" заради обвиненията, че тя е използвана за провеждането на химическите атаки в град Хан Шейхун  на 4 април. 

Сирийската армия съобщи за шестима загинали войници, както и повредени самолети и хангари. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

11

Стефан

10.04 2017 в 17:32

Томахавките не могат да изтърбушат пистата и да искат - бойните им части са по 350 кила тротил-хексоген. ОФ. За тая работа трябват пенетратори, а те нито са два тона, нито струват два милиона. Самолетите могат, ма за това трябва да имат ташаци. Щото ако сирийците вземат да стрелят ... И ако са русоляви - хептен ще си акбари аллата, право в бара.
А иначе оня клоун, как беше, е почти прав. Поправя се с някво км-1 ли беше, или обратното. Отдалече прилича на бетон с асфалт, ма не е. Немислимо лепило.. Булдозера пълни ямата, самосвала изсипва това, отгоре три пъти минава квото имаш колесно, и заминава да му сменят гумите, щото са станали на парцали. След още малко РП-то им казва че могат да кацат.
Ние идиотите се радваме - сами сме живи, вече и ангелите ни ще се върнат.
Манерки спирт, сополи, мляскане и стонове откъм телефонната централа, завеса.
А виж, руснаците не познават шкембето. Никога няма да им го простя.

23293

9

Стефан

10.04 2017 в 15:39

Кукуто си е куку:))
Барем седем класа имаш ли бе, куку?:)
20 тона, 320 - 360 км/ч от строга нула, вертикална скорост - както дойде, но поне 50 м/с, през 20 секунди, и асфалт?:))) Там три метра бетон се плацика като вълничките покрай глезените на английска бабичка на Слънчев бряг. А ако се връща цялата ескадрила, и имат ударени, и ако в това време стрелят по летището, та кацат по къса глисада ... Кулата с радара се люлее като детско креватче, а тя е поне на два километра.
Да беше питал - щях да ти кажа с какво се кърпи ударената писта на изтребителите, ма щом знаеш за асфалта - ще си затрая от срам:)

12021

7

bls

10.04 2017 в 15:14

За сметка на това 4-те загинали деца в следствие на заблудени хипер мега точни томахавки няма ще си останат загинали. Както и многото други в мосул и тн. Ама за тях няма никой да чуе - важно е някаква си обсерватория с един дюнерджия вътре да обяснява страхотии.

12021

6

bls

10.04 2017 в 15:13

Туй ни мой да бъди .. до вчера тук се врещеше от кеф как не бил останъл камък връз камък благодарение на мега хипер точните томахавки ..

25665

4

Victimized

10.04 2017 в 14:56

"а поставянето на нов асфалт отнема часове, само в абсурдистан отнема 30 години"

А ти ако си мислиш, че томахоука ще изкърти само асфалта, значи наистина нямаш идея за какво говориш..