Убит и 6 ранени при нов атентат в Бангладеш

OFFNews 07 юли 2016 в 09:54 3546 2

Един човек е загинал, а други шестима са ранени при терористична атака в Бангладеш, предава Ройтерс, позовавайки се на информация от местните власти. 

Въоръжени нападатели са взривили най-малко една бомба на празненство по случай края на Рамадан в Кишоргани, северно от столицата Дака.

След това терористите са влезли в престрелка с властите, пише "Тайс оф Индия". Един от нападатели е убит, а друг е арестуван. Загинал е полицай. 

Атаката се случва броени дни след като в петък петима въоръжени мъже нападнаха заведение в столицата Дака и убиха 20 души. Ислямска държава пое отговорност за атентата, но местните власти го приписват на местни групировки.

Вчера ислямистите публикуваха видео, в което заплашват, че случилото се в ресторанта в бангладешката столица показва какво предстои. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12342

2

tarbuh

07.07 2016 в 11:23

С този Рамадан като превеждате от английски... у нас открай време се казва РамаЗан, от турски. Рамадан никога не е имало.

13924

1

ScrewIslam

07.07 2016 в 10:44

Уважаеми бангладешци, докато ползвате корана за религиозно четиво, все така ще ви гърмят. За здраве и дълголетие четете други книги.