Ислямска държава: Атаката в Бангладеш показва какво следва

OFFNews 06 юли 2016 в 11:46 6659 1

"Това, което видяхте в Бангладеш, е само поглед към предстоящото. Това ще се повтаря, повтаря и повтаря, докато вие загубите, ние спечелим и шериатът се наложи в целия свят", се казва във видео на Ислямска държава за атаката в бангладешката столица Дака от миналата седмица, при която бяха убити 20 души.

Клипът започва с кадри от скорошните атаки в Париж, Брюксел и Орландо, за които ИД пое отговорност. Ислямистите си приписаха заслугите и за петъчната атака в ресторант в Дака, но според властите вината е на местна групировка. 

"Искам да кажа на управляващите на Бангладеш, че джихадът, който виждате днес, не е този, който познавате от миналото", казва представящият се като Абу Иса ал-Бенгали, който говори на бенгалски и английски. 

От полицията заявяват, че приемат заплахата сериозно и засилват мерките за сигурност. Издирват се шестима, заподозрени в подготовката на атаката. 

Според съветника на премиера Шейх Хасина силите за сигурност са видели в интернет предупреждения за атаката в петък и са наредили на големи хотели и ресторанти в района да затворят, но не са уцелили за кое заведение става въпрос. 

Вчера полицията призна, че по време на щурма на нападнатото заведение командосите са застреляли погрешка и един от готвачите. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!