Twitter пуска платени функции

OFFNews 26 февруари 2021 в 11:49 1616 0

Снимка Twitter/ balasarda

Twitter обяви две големи предстоящи нови функции: възможността потребителите да таксуват своите последователи за достъп до допълнително съдържание и възможността да създават и да се присъединяват към групи, базирани на специфични интереси. Това са две от най-съществените промени в Twitter в последно време и те се вписват плътно в модели, които са популярни и успешни в други социални платформи.

Функцията за заплащане, наречена Super Follows, ще позволи на потребителите на Twitter да таксуват последователите си, за да им предоставят достъп до допълнително съдържание. Това може да са бонус туитове, достъп до група от общността, абонамент за бюлетин или значка, показваща тяхната подкрепа. В макетна екранна снимка Twitter показа пример, при който потребителят е таксуван $4,99 на месец, за да получи поредица от предимства. Twitter вижда това като начин да позволи на създателите на съдържание да получават директно заплащане от своите фенове.

Инструментите за директно плащане стават все по-важни за създателите, особено през последните години. Patreon беше е успешен и други платформи, включително Facebook, YouTube и дори GitHub, стартираха функции за директно плащане към създателите. Twitter намеква за функции за абонаменти, които биха предложили на компанията нов източник на приходи, макар че все още не е съобщено каква ще бъде тази такса.

Twitter също обяви нова функция, наречена „Общности“, която изглежда подобна на групите във Facebook. Хората могат да създават и да се присъединяват към групи около специфични интереси, което им позволява да виждат повече туитове, фокусирани върху тези теми. Групите постигнаха огромен успех за Facebook (и огромен проблем с модерирането) и те биха могли да бъдат особено полезен инструмент в Twitter, тъй като отвореният характер на платформата може да затрудни новите потребители.

Все още не е известно кога биха стартирали тези функции. Twitter ги обяви като „какво следва“ за платформата по време на презентация за анализатори и инвеститори.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови