Джей Зи и собственикът на Twitter създават фонд за развитие на биткойна

OFFNews 13 февруари 2021 в 09:36 1969 0

Снимка pixabay

Собственикът на Twitter Джак Дорси и американският рапър Джей Зи съобщиха, че създават общ фонд за финансиране на развитието на биткойна като криптовалута, предаде CNN. 

Двамата вече направиха първата си инвестиция във фонда, наречен „₿trust“. Тя е на стойност 500 биткойна или около 23.6 млн. долара. 

От публикация на Джак Дорси в Twitter става ясно, че първоначалният фокус на фонда за инвестиции ще бъде насочен върху екипи за развитие от Африка и Индия. 

Биткойнът достигна рекордно високо ниво в петък - над 48 000 долара. През последната седмица стойността му се е покачила с около 24%. Той нарастна с около 7%, след като в четвъртък Илон Мъск публикува загадъчна препратка към Властелина на пръстените, Dogecoin и биткойн.

Пред октомври миналата година компанията на Дорси - Square, инвестира близо 50 млн. долара в биткойни (около 5 хил. биткойна). Предприемачът и Джей Зи имат сходни бизнес интереси. Това показват съобщения в медиите, които твърдят, че компанията на Дорси е имала интерес да закупи музикалната стрийм платформа на рапъра- Tidal.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Русия търси разкол в българската църква, за да бъде избран проруски патриарх