Турски рибари спасиха бебе на мигранти край Кушадасъ (видео)

OFFNews 23 октомври 2015 в 15:10 3649 4

Турски рибар спаси 18-месечно бебе край бреговете на Кушадасъ след потъване на лодка с мигранти, съобщи Hurriyetdailynews.

Двама мигранти са загинали, а други 15 са изчезнали при два инцидента с потънали лодки в Егейско море. 15 мигранти са били спасени. И в двата случая мигрантите са се опитали да стигнат от Турция в Гърция.

Турски рибари видели от лодката си бебе в спасителна жилетка, плаващо във водата. Малко след това те забелязали и група мигранти със спасителни жилетки.

Рибарите помислили, че бебето е мъртво, тъй като било студено и бледо, но скоро забелязали, че то издава звуци, затова бързо го извадили от водата.

„Той беше целият блед. Подозирахме, че има хипотермия, тъй като беше много студен и ръцете и краката му бяха бели. Освен това от устата му излизаше пяна. Ние покрихме бебето с одеяло и се опитахме да го спасим. След наш сигнал дойде влекач, за да ни помогне, преди да отнесе бебето до Кушадасъ“, разказва Реджеп Евран.

Бебето е идентифицирано като Мохамед Хасан на 18 месеца. В момента момченцето се намира в болница в Измир и е в добро здраве.

Свидетели на случилото се разказват, че рибарите извадили от водата още 15 мигранти, повечето от които жени.

Мигрантите се опитали да обяснят, че имало общо 30 души във водата. Предполага се, че останалите са се удавили.

Имигрантите били във водата в продължение на 5 часа, преди да бъдат спасени, като сред тях имало и бременна жена.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови