Тереза Мей: Не ни е страх, нормалността е най-добрият отговор на тероризма

OFFNews 23 март 2017 в 14:16 2546 3

Британският премиер Тереза Мей отправи послание пред депутатите от Камарата на представителите след вчерашното нападение, заявявайки "Не ни е страх". 

"Вчера терористичен акт опита да накара нашата демокрация да замлъкне, но ето, че днес се срещаме тук, както обикновено, както са правели предишните поколения и както ще продължат да правят следващите поколения, за да отправим посланието „Не ни е страх", посочи Мей.

"Срещаме се тук, в най-стария парламент, защото знаем, че демокрацията и нейните ценности – свобода на словото, човешки права и върховенство на закона, царят на това място, но са споделяни и в цял свят", каза още в посланието си британският премиер.

"Терорист дойде на място, където хората са се събрали, за да почетат това да са свободни, и насочи яда си срещу невинни мъже, жени и деца. Това е нападение срещу всички свободни хора и от името на британците искам да благодаря на нашите приятели и съюзници по света, които обявиха, че са с нас", каза още тя.

"Станахме свидетели на най-лошото, но няма да забравим доброто", подчерта Тереза Мей, като благодари на всички служители на органите на реда, като спомена и държавния секретар към Министерство на външните работи Тобаяс Елууд, който се опита да спаси намушкания от нападателя полицай. 

Премиерът посочи още, че въпреки вчерашното нападение, при което загинаха петима, а 40 бяха ранени, днес движението по улиците се случва както обикновено, кафенетата са пълни с хора, милиони се качват на влакове, хиляди пътуват към Лондон.

"Тази нормалност е най-добрият отговор на терористичната атака, отговор, който лишава враговете ни от това да са победители и показва, че ние никога няма да се предадем. Това е точно това, което накара съпруг и баща да застане между нас и нападателя и да плати най-високата цена", каза в речта си Мей, споменавайки загиналия полицай. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13507

3

Че, защо да ги е страх? Нали те, политиците взимат много повече жертви?