Ципрас: Можем да постигнем споразумение, Меркел: Изключително трудно

OFFNews Последна промяна на 12 юли 2015 в 17:11 14010 21

Гръцкият премиер Алексис Ципрас и канцлерът на Германия Ангела Меркел

Гръцкият министър-председател Алексис Ципрас заяви днес, че идва на среща на върха на Еврогрупата с желание да се постигне съгласие тази нощ.

Той заяви, че ще се бори за компромис за страната му, която е заплашена от напускане на общата валута.

"Тук съм, за да постигнем компромис. Дължим го на хората в Европа, които искат Европа да е обединена, а не разделена", каза Ципрас пред журналисти.

"Можем да постигнем съгласие тази нощ, ако всички го искат", категоричен беше Ципрас.

Германският канцлер Ангела Меркел обаче не беше толкова сигурна. Тя заяви , че положението е "изключително трудно", след като финансовите министри в Еврогрупата не успяха да постигнат съгласие за нова помощна програма за Гърция. Меркел посочи, че трябва да се "претеглят предимствата и недостатъците".

"Най-важната валута я няма – това е доверието и надеждността", каза Меркел.

"Франция ще направи всичко за споразумение тази нощ", заяви френският президент Франсоа Оланд. "Залогът е да спасим единството на Еврозоната, залогът е Европа".

Той призова колегите си да мислят не за националите си интереси, а за интереса на Европа като цяло.

"Ще се боря до последната секунда за сделка!", зарече се председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер. Той каза, че се намира в "борбено настроение".

"Много трудно е да се прогнозира...", каза словенският премиер Миро Церар. "За нашата страна е важно Гърция да остане в еврото съгласно принципа на солидарността и хуманитарните принципи".

Председателят на Европейския парламент Мартин Шулц заяви, че днес е заложено бъдещето на Европа. "Трябва да сключим споразумение днес и мисля, че ще успеем", каза Шулц.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12.07 2015 в 22:30

Закривай... При ЦСКА във В група.

12.07 2015 в 21:17

ЩЕ СЕ РАЗБЕРАТ !
Реформи 2019 - 1023
Парички 2019 -2023
... ама комисионите СЕГА
= тъй де ... и политиците деца хранят

12.07 2015 в 20:51

Гърците реват щото щели да им изравнят стандарта почти с хърватския, а току виж след някоя друга година можело да спадне почти до българския.

12.07 2015 в 19:27

Eми това е. Гърците подкопаха основите на Еврогейташкия Съюз, и той ще се срути под собствената си тежест.

Основната заслуга обаче е все пак на Германия, която ИСКА САМО ДА ВЗИМА, но не и да дава. Целия тоя "съюз" обслужва главно немската икономика. Другите страни са само за гарнитура.

Добрата новина е, че евро-педероатлантичеката шайка губи позиции. Гърците имат ВРЕМЕННИ ТРУДНОСТИ, но в крайна сметка СЕ ОСВОБОЖДАВАТ ОТ НЕОКОЛОНИАЛНОТО КАПИТАЛИСТИЧЕСКО РОБСТВО. И това не е малко. А ние кога?

12.07 2015 в 19:24

Абе, а къде е оня титан на икономическата мисъл Веруфакис ?

Тоя им го сложи "четвъртит" на гърците и се изниза, като пръдня из гащи, чак в Тексас, та да преподава "Как можеш да прецакаш народа си само за 14 дни".

Ама що ли се учудвам !!?
То и нашия педал се изниза в Брюксел, та тоя ли мързелив грък ще остане по-назад.
Абе, Комсомолска му работа.
Да се насереш и да оставиш друг да ти трие "дирите" е запазена комунистическа марка.

12.07 2015 в 19:24

Това стана като евтина бразилска сапунена опера. Изаура от Германия се влюбила в Педро от Гърция. Педро няма пари и ще го гонят от къщата му, а ако го изгонят Изаура ще го зареже. Изаура има много пари, но не иска да смачка самочувствието на Педро и да го направи мъж под чехъл. Чичо Джон и чичо Иван редовно се обаждат да дават зор на Изаура да даде някой лев. Обаче Мелисандра от Финландия постоянно агитира Изаура да напусне любимия. От време на време Офелия съседката на Изаура дошла от Париж прави купони за да събере влюбените. Така вече 6 години

12.07 2015 в 19:18


http://afera.bg/wp-content/uploads/2015/07/BOKO-USPEH-B.PENKOV.jpg


НЯКОЙ ЗНАЕ ЛИ КАКВО ТОЧНО ПРАВИ ТОЯ НЕАДЕКВАТЕН ИНДИВИД НА ПРЕМИЕРСКИЯ ПОСТ?

Необяснимо е – и не само за мен, как така Борисов оня ден хариза 100 млн. евро за Гърция без никой да му е искал да прави тоя жалък и смешен жест, а днес проплаква за 80 млн. евро, които да компенсират загубите от санкциите срещу Русия. Безумието на тоя тип е безгранично.

Някой знае ли в какъв размер ще бъде следващата помощ за Гърция? Някой знае ли колко милиона отидоха за хуманитарна помощ за хората в Мизия или другите пострадали от наводненията и бедствията села и градове? Някой знае ли какво точно прави тоя неадекватен индивид на премиерския пост? Някой знaе ли нещо, дявол да ни вземе всичките и вкупом?!

12.07 2015 в 19:11

Чух нещо и не мога да повярвам, че е така.
Ако не си женен/омъжена получаваш пенсиите на починалите ти родители, докато не се ожениш/омъжиш, и доста византийски тарикати се моми и ергени и щракат с пръсти.

12.07 2015 в 19:02

Стига сте ги дъвкали тези гърци, за нищо не стават освен да шмекеруват и да живеят на гърба на другите... Търтеи... Циганите на ЕС... Или яки реформи и спазване на всички правила на ЕС като всички други държави, или да потъват, много им здраве...

12.07 2015 в 18:23

ЗА ЖАЛОСТ, СПОРАЗУМЕНИЕ ЩЕ ИМА, НО НЕ ДНЕС!
ЮЖНОТО КРИЛО НА НАТО Е ТОЛКОВА ВАЖНО!
ПАК ЩЕ ТЕКАТ ПАРИ ЗА ЯВНИ ЛЪЖИ!!!!!!!!!