Стартира сайт за намиране на изчезнали хора

OFFNews 31 август 2015 в 11:25 4059 0

Международният комитет на Червения кръст заедно с 23 национални дружества, сред които и Българския червен кръст, стартира интернет платформата Trace the Face.

Целта на сайта е да помага за намирането на изчезнали хора.

Създаването на интернет платформата е венецът на над 100-годишната дейност на Червения кръст във възстановяването на семейни връзки и показва как чрез интернет и социалните медии могат да бъдат намерени изчезнали хора. В страницата са регистрирани вече 300 души.

Всеки, изгубил близките или семейството си поради бедствие, въоръжен конфликт, преследване, може да изпрати своя снимка. Това увеличава шанса да бъде разпознат от своите близки, които евентуално може да влязат на страницата. Снимката и роднинските връзки са единствената информация, която е видима публично. Останалите данни, като имена, местоположение и др., остават скрити.

Червеният кръст работи усилено, за да отговори на хуманитарните нужди на мигрантите, да им окаже първа помощ и да предостави най-необходимото. Освен това подпомага издирването на изчезнали хора, предприели рискованите пътувания през границите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови