Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Меркел: Не всеки българин и румънец е добре дошъл

OFFNews 26 август 2015 в 20:24 19391 28

Ангела Меркел заяви на посещение днес в град Дуйсбург, че не всеки българин и румънец е добре дошъл в Германия, съобщиха немските медии.

Думите ѝ бяха насочени към хората от тези страни, които идват в Германия, като се осланят на социалните помощи. Според Меркел обаче не може всеки беден гражданин на ЕС да дойде в страната и да тежи на социалната система, защото е необходимо да се помогне на наистина нуждаещите се, визирайки бежанците, които заливат континента.

"В Сърбия, Албания и Косово няма гражданска война", даде пример тя за държави, чийто имигранти са също по-малко нуждаещи се от от помощ.

Жителите на Дуйсбург изразиха силното си недоволство от 18-те хиляди имигранти от България и Румъния, които живеят в един от кварталите на града и са предимно от ромски произход. Немците се оплакват от битова престъпност, мръсотия, шумни музика и караници през нощта. Според тях ромите живеят по 20 души в един апартамент и изхвърлят боклуците си направо на улицата.

"Има много деца, които не ходят на училище и не могат да посетят лекар. Трябва ни помощ", коментира отец Оливър Потшин, който живее в града.

Посещението на Меркел бе част от инициативата "Да живееш добре в Германия. Кое е важно за нас?", която тече от април месец в цялата страна.

След 105 минути разговори с 60 представители на общността обаче изглежда, че проблемите на Дуйсбург нямат категоричен отговор, пишат немските издания.


Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews