Меркел: Не всеки българин и румънец е добре дошъл

OFFNews Последна промяна на 26 август 2015 в 20:24 18767 28

Ангела Меркел заяви на посещение днес в град Дуйсбург, че не всеки българин и румънец е добре дошъл в Германия, съобщиха немските медии.

Думите ѝ бяха насочени към хората от тези страни, които идват в Германия, като се осланят на социалните помощи. Според Меркел обаче не може всеки беден гражданин на ЕС да дойде в страната и да тежи на социалната система, защото е необходимо да се помогне на наистина нуждаещите се, визирайки бежанците, които заливат континента.

"В Сърбия, Албания и Косово няма гражданска война", даде пример тя за държави, чийто имигранти са също по-малко нуждаещи се от от помощ.

Жителите на Дуйсбург изразиха силното си недоволство от 18-те хиляди имигранти от България и Румъния, които живеят в един от кварталите на града и са предимно от ромски произход. Немците се оплакват от битова престъпност, мръсотия, шумни музика и караници през нощта. Според тях ромите живеят по 20 души в един апартамент и изхвърлят боклуците си направо на улицата.

"Има много деца, които не ходят на училище и не могат да посетят лекар. Трябва ни помощ", коментира отец Оливър Потшин, който живее в града.

Посещението на Меркел бе част от инициативата "Да живееш добре в Германия. Кое е важно за нас?", която тече от април месец в цялата страна.

След 105 минути разговори с 60 представители на общността обаче изглежда, че проблемите на Дуйсбург нямат категоричен отговор, пишат немските издания.


Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20.09 2015 в 21:17

Ей, братя българи, тия цигани ни оризелиха в цяла Европа.В тия страни знаят, че черен, грозен, крадлив, просещ, товар за социалните- това е българина и с това ни се носи славата.Трябва да изчистим името си- имам идея, но не мога да я споделя.Тоя ни смазаха- в самата държава и извън нея.

28.08 2015 в 12:56

Мултикулти и фрау Меркел - 2050г. Бавария. Катаджии проверят документи :
- "Мехмед, ела да видиш тоя какво странно име има ! Гледай как се казва - Мюлер !"

27.08 2015 в 23:07

Решението на проблема с цигъните е кастрация - беапелационна и повсемесна....
Ако не можеш да се издържаш ще получаваш някакви много минимални помощи само ако се подложиш на кастрация...
Да видим дали проблема няма да се реше за поколение - две!

27.08 2015 в 14:25

То и в България не всеки българин е добре дошъл, ама няма на кого да ги върнем... И нямам предвид манговците.

Оферта за Меркел : като не щеш да ти пращаме измет, ти прати тук немци да оправят нещата. За 3-4-5-6 поколения, колкото отиде.

27.08 2015 в 11:31

Българските и румънските цигани са граждани на Европа и не могат току-така да ни ги върнат. Каквито и списъци на държавите да правят - те ще касаят бежанците, от нашите няма лесно да се отърват. Само дето ще се проклинат, че са ни приели в Европа и ще ни намразят, обикновените хора ще ни намразят. Тук много се плюе по Сорос, ама той опита да помогне за интегрирането на ромите, отидоха му парите на вятъра. И в Белгия, и в Швеция, и във Франция са пропищели от нашите цигани, но последиците ще са за всички нас, не за циганите, пука им на циганите къде ще вегетират.

27.08 2015 в 11:27

NE SAMO GERMANIA ZAMIRISAHA.ZELIA SVYAT.

27.08 2015 в 10:12

Пак заради циганите е целия шум-има толкова свободни планети за заселване,но пътуването е скъпо...там само ще докажат какво могат сами.Ще си ги храним още векове наред!

27.08 2015 в 09:37

Аууу, какви са тези ксенофобски изказвания на г-жа Меркел? Недопустимо е през 2015 г. да се говори на езика на омразата. Обединена Европа е мултикултурна и толерантна. БХК да се самосезира и да съди Меркел в съда по ПРАВАТА НА ЧОВЕКА.

27.08 2015 в 09:36

... и ние не ги искаме в нашата държава да седят без работа и да живеят на помощи.
----------
Като те гледам и ти без работа седиш!

27.08 2015 в 09:33

Няма по-големи почитатели на комунизма, социализма и социалистическите помощи от циганите.
---------
Има - Българите! Вече втори мандат комунист си избират да ги управлява, преди това пак комунист, между това пак комунист!