САЩ управлява ядрения си арсенал с компютри и дискети от 70-те

OFFNews 27 май 2016 в 09:57 8667 9

Департаментът на отбраната на САЩ разчита на технологии от 70-те години за управлението на ядрения арсенал на страната, разкрива нов правителствен доклад.

В документа, публикуван от Сметната палата, се казва, че стратегическите командни и контролни системи на Департамента, които координират ядрените сили на САЩ, включително междуконтиненталните балистични ракети и бомбардировачите с ядрено въоръжение, работят на компютри Серия 1 на IBM, модел от 1976 г., и 8-инчови дискети.

Използването на остарели технологии от страна на правителството излиза скъпо на американските данъкоплатци. По данни на Сметната палата през 2015 г. за поддръжка на старите системи са похарчени 61,2 млрд. долара срещу 19,2 млрд. за обновяване на технологичната база.

"Системата остава в експлоатация, защото, казано накратко, все още работи", заявява говорителката на Пентагона Валери Хендерсън.

Все пак в доклада се посочва, че до края на 2017 г. ще бъде преустановена употребата на дискети. Пълната модернизация на системата ще приключи до 2020 г.

Освен Пентагона, в доклада присъстват и институции като министерство по въпросите на ветераните и финансовото министерство, които използват технологии на над 50 години.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29217

8

Лопе де Вега

27.05 2016 в 20:41

Ако и тука ни прее... така с тия джендер-бендер аз има да плащам глоби до второ произшествие. А нема ли да турнат пред тея служители по една таблетка и да напишат на нея - тоя е 1/4 мен, оня е кво беше двудухов или двойнодухащ, не го знаем много тоя пусти американски, та да се не бръкаме много. Или требва да познаеме от пръви опит кой къв е? Ама защо да запазат мъже и жени? Е тех вече нема да можем да ги различавам. А ние и по партия ли ще ги сепарираме или напротив? Абе нека Йончев ме накаже, но не можем да се стърпим - да им еба майката политкоректна!!!

Поздрав!

12678

7

ovgun

27.05 2016 в 19:21

https://www.youtube.com/watch?v=1Y1ya-yF35g
 
X

Да помогнем на украинските деца!