САЩ управлява ядрения си арсенал с компютри и дискети от 70-те

OFFNews Последна промяна на 27 май 2016 в 09:57 7903 14

Департаментът на отбраната на САЩ разчита на технологии от 70-те години за управлението на ядрения арсенал на страната, разкрива нов правителствен доклад.

В документа, публикуван от Сметната палата, се казва, че стратегическите командни и контролни системи на Департамента, които координират ядрените сили на САЩ, включително междуконтиненталните балистични ракети и бомбардировачите с ядрено въоръжение, работят на компютри Серия 1 на IBM, модел от 1976 г., и 8-инчови дискети.

Използването на остарели технологии от страна на правителството излиза скъпо на американските данъкоплатци. По данни на Сметната палата през 2015 г. за поддръжка на старите системи са похарчени 61,2 млрд. долара срещу 19,2 млрд. за обновяване на технологичната база.

"Системата остава в експлоатация, защото, казано накратко, все още работи", заявява говорителката на Пентагона Валери Хендерсън.

Все пак в доклада се посочва, че до края на 2017 г. ще бъде преустановена употребата на дискети. Пълната модернизация на системата ще приключи до 2020 г.

Освен Пентагона, в доклада присъстват и институции като министерство по въпросите на ветераните и финансовото министерство, които използват технологии на над 50 години.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

21662

11

spirit оригиналът

28.05 2016 в 06:47

Предприемчив руски инвеститор е закупил магазин в Москва, намиращ се точно срещу посолството на САЩ. Ремонтирал го е и го кръстил „ВОЕНТОРГ“. От две седмици на фасадата му са монтирани огромни екрани и 24 -часа нон стоп се предава военният тв канал ЗВЕЗДА.

Така американските сътрудници на посолството имат възможност да наблюдават руската операция в Сирия директно в ефир и цялата руска военна мощ постоянно.

Преди ден оттам бе изпратена молба до кмета на Москва да се прекрати този психически тормоз. От кметството обаче са заявили, че това е частна собственост и нищо не може да се направи. Тя е неприкосновена както във всяка демократична държава.

Руснаците до самоубийство доведоха Хитлер сега е ред на американския посланик да му разгонят психиката, коментират в мрежата.

25215

8

Лопе де Вега

27.05 2016 в 20:41

Ако и тука ни прее... така с тия джендер-бендер аз има да плащам глоби до второ произшествие. А нема ли да турнат пред тея служители по една таблетка и да напишат на нея - тоя е 1/4 мен, оня е кво беше двудухов или двойнодухащ, не го знаем много тоя пусти американски, та да се не бръкаме много. Или требва да познаеме от пръви опит кой къв е? Ама защо да запазат мъже и жени? Е тех вече нема да можем да ги различавам. А ние и по партия ли ще ги сепарираме или напротив? Абе нека Йончев ме накаже, но не можем да се стърпим - да им еба майката политкоректна!!!

Поздрав!

8678

7

ovgun

27.05 2016 в 19:21

https://www.youtube.com/watch?v=1Y1ya-yF35g