Quantcast

САЩ и Русия искат разследване за химически геноцид в Сирия (видео)

Последна промяна на 23 август 2013 в 19:05 1114 7

Сириец, погребващ детенце след предполагаемата химическа атака
Сириец, погребващ детенце след предполагаемата химическа атака

Огромен брой сирийски граждани, сред които множество жени и деца, са загинали в Дамаск в сряда при подозрителни обстоятелства, подсказващи за употреба на химическо оръжие, предадоха световните медии. 

За 1000 души, избити в сирийската столица при химическа атака, съобщиха от лагера на бунтовниците срещу режима на Башар ал Асад пред телевизия „Ал Джазира“.

Множество снимки и видеоматериали в последните дни насочват тъкмо към употреба на химическо оръжие, тъй като при атаките – в няколко крайни квартала на Дамаск, е нямало дим и барут. Масово кадрите показват повалени хора с конвулсии, но без наранявания, което подсказва за употреба на зарин – силно отровен газ, поразяващ нервната система.

Въпреки многобройните свидетелства, сирийското правителство отрече информацията като „безпочвена“ и заяви, че видеата са фалшиви. Лидери на десетки големи държави, сред които САЩ, Великобритания и Русия обаче днес призоваха за международно разследване на случая. Русия призова сирийското правителство да допусне незабавно международни експерти в Дамаск за теренни проби в атакуваните от армията квартали. Ако е бил употребен зарин, той би се изпарил до дни, без да остави следи.

От изказвания на американския президент Барак Обама и британския външен министър Уилям Хейг днес стана ясно, че лидерите на двете страни са на мнение, че става дума тъкмо за употреба на химическо оръжие. Което означава, че режимът в Сирия е прекрачил психологическата граница. Обама заяви, че САЩ засега ще се въздържат от намеса.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

24.08 2013 в 08:35

А този линк заправо закопава лъжата - http://www.youtube.com/watch?v=srmvYhUY6Z8#t=43

24.08 2013 в 08:28

Въпроса е дали са "умрели"? Виж мой горен линк, Стефане. Лоши актери в лош театър!

24.08 2013 в 02:27

Умрелите са нещо като в "позата на боксьора", като в пожар. Първи признак за употреба на ареозолни БОВ.
Предишния път когато вдигаха гюрултия, се оказа че "демократичната опозиция" някак е успяла да направи два снаряда, и да ги изстреля накъде да е. Че паднали между "своите" - чудо голямо. За тях няма свои.

24.08 2013 в 01:11

мдааааааааааа

и ЗАПАДА ПАК ЩЕ СЕ ВЪРЖЕ НА НОМЕРА

23.08 2013 в 23:18

Господа Услужливи от ОФФФНЮЗ, били сте погледнали в уикито за симтомите на натряване със зарин.

Механизмът на действие на зарина наподобява действието на други, често използвани инсектициди от групата на органофосфатите и карбаматите, като карбарил(севин), малатион(карбофос), метомил(ланат) и др. Подобно на другите нервнопаралитични агенти (табун, зоман, циклозарин, VR, [[VX">"> и др.), заринът атакува нервната система. Той е мощен инхибитор на ензима ацетилхолинестераза, заринът взаимодейства с нея, като образува ковалентна връзка. По този начин се блокира действието на ензима, отговорен за разграждането на ацетилхолина, произвеждан от нервните окончания (синапси) при предаването на нервните импулси. Това води до непрекъснато предаване на нервните импулси и, в крайна сметка – до парализа и смърт. Заринът притежава поразяващо действие при всички пътища на проникване в организма – през устата, през кожата и по дихателен път. Смъртта може да настъпи изключително бързо – в рамките на една минута след поемането на летална доза, ако не бъде приложена противоотрова. При вдишване на пари или аерозоли или при проникване през кожата на зарин, първите признаци на поражение са обилно отделяне на носов секрет, стягане в гръдния кош и свиване на зениците. Много бързо настъпва затруднено дишане, гадене, повръщане, неконтролируемо уриниране, конвулсии, гърчове, жертвата изпада в кома и умира от задушаване поради парализа на диафрагмата.

На видеата на ТЕРОРИСТИ няма подобно нещо, не ви ли се струва?

23.08 2013 в 23:06

Вижте тези клипове за да ви стане ясно - http://www.youtube.com/watch?v=1UVGvEAbA1E и http://www.youtube.com/watch?v=dbXbafI7cCw

23.08 2013 в 19:20

Цирк замислен от крайните мюсюлмани само и само западът да се намеси.