Руските сеператисти в Донецк заплашват евреите с депортация

Ивайло Анев 17 април 2014 в 18:37 7690 16

Снимка Twitter

Съобщението, от което евреите в Донецката република получават нареждане да се регистрират.

Евреите в Донецк са получили нареждане от страна на проруските сепаратисти да се регистрират при тях, в противен случай ще "бъдат депортирани", съобщава вестник "Аарец".

"Нареждането" е разпространено около синагогата в града.

Съобщението носи печата на "Народна република Донецк" и е подписaно от самопровъзгласилия се за народен губернатор Денис Пушлин.

"Нарежда се на всички евреи над 16-годишна възраст да се регистрират в сградата на областната администрация в Донецк", която е окупирана от сепаратистите. "Евреите трябва да се явят там до 3 май, да платят регистрационна такса от 50 щатски долара и да опишат цялата си собственост и превозни средства".

Посочената в съобщението причина е, че евреите подкрепят „бандеровската хунта в Киев“ и са враждебно настроени към „православната Донецка република и нейните граждани“.

"В случай на отклоняване от регистрация виновните ще бъдат лишени от гражданство и депортирани в принудителен порядък извън пределите на републиката с конфискация на имуществото", се казва още в съобщението.

Уебсайтът "Новости Донбаса" посочва, че съобщението е опит за провокация, който се опитва да "очерни" новото управление в Донецк.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!