Руските сеператисти в Донецк заплашват евреите с депортация

Ивайло Анев Последна промяна на 17 април 2014 в 18:37 7081 16

Снимка Twitter

Съобщението, от което евреите в Донецката република получават нареждане да се регистрират.

Евреите в Донецк са получили нареждане от страна на проруските сепаратисти да се регистрират при тях, в противен случай ще "бъдат депортирани", съобщава вестник "Аарец".

"Нареждането" е разпространено около синагогата в града.

Съобщението носи печата на "Народна република Донецк" и е подписaно от самопровъзгласилия се за народен губернатор Денис Пушлин.

"Нарежда се на всички евреи над 16-годишна възраст да се регистрират в сградата на областната администрация в Донецк", която е окупирана от сепаратистите. "Евреите трябва да се явят там до 3 май, да платят регистрационна такса от 50 щатски долара и да опишат цялата си собственост и превозни средства".

Посочената в съобщението причина е, че евреите подкрепят „бандеровската хунта в Киев“ и са враждебно настроени към „православната Донецка република и нейните граждани“.

"В случай на отклоняване от регистрация виновните ще бъдат лишени от гражданство и депортирани в принудителен порядък извън пределите на републиката с конфискация на имуществото", се казва още в съобщението.

Уебсайтът "Новости Донбаса" посочва, че съобщението е опит за провокация, който се опитва да "очерни" новото управление в Донецк.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

18.04 2014 в 15:16

ΟFFnews, трудно, невъзможно е да излъжете и манипулирате евреите с този ПАСКВИЛ. Те знаят КОИ са “АКТИВИСТИТЕ от Майдана” – а майдановци са политическите потомци на ОУН и УПА; на украинските СС батальони “Роланд” и “Нахтигал”; и на украинската СС дивизия “Галичина” (Waffen-Grenadier-Division der SS “Galizien” – galizische/ukrainische SS-Division Nr. 1), чиято клетва започва така: “Аз, украинският доброволец, с тази клетва доброволно отдавам себе си в разпореждане на Немската Армия. Кълна се в неизменна вярност и послушание на Немския Вожд и Върховен Командващ на Немската Армия Адолф Хитлер…” ТЕ се гордеят с унищожаването на съветски, полски, френски и сръбски партизани; с участието в операция “Барбароса”; с избиването на 150 000 евреи и руснаци в Бабий Яр; с опожаряването на стотици села; с клането на жени, деца и старци; ТЕ възпяват Волинското клане, погубило 100 000 поляци и евреи, а “личният принос” на УПА в този “подвиг” е 37 000 души; ТЕ издигат паметници на УПА в Янова Долина, където за една нощ през април 1943 г. тези “герои” избиват над 800 души; ТЕ не се срамуват от клането в Гута Пятницка, където “галичинци” през февруари 1944 г. изгарят живи 500 души, други 500 разстрелват и от цялото население оцеляват 50 души; ТЕ се гордеят с наказателните операции “Блатна треска” и “Зимно вълшебство”, когато латишки, литовски и украински шутцманшафтбатальони избиват 26 000 евреи в Латвия, 15 000 в Псков и Витебск, 14 000 изпращат в Германия, в крематориумите, изпепеляват 183 села, разстрелват и изгарят 11 383 цивилни (от тях 2118 деца).

18.04 2014 в 05:54

Много правилно,евреите трябва да се гонят не само от Донецк,те навсякъде правят проблеми .В България разрушиха страната,да си спомним за съдиите на народния съд и заседателите след 9септември всички евреи,осъдили на смърт цветът на нацията.Сега евреите контролират цялата икономика на България ,не търсете вина в министрите които се сменят ,евреите международната финансова мафия им дърпа конците
Смърт на еврейската свиня

18.04 2014 в 05:51

Получиха се неопровержими доказателства, че въпросното писание е провокация и няма нищо общо с "Народна република Донецк"
Поредната тъпня в стил "поп Гапон" и неговото възвание, че "жените и казаните щяли да бъдат вече общи"
Показателно е, че еврейските общности в Украйна не само не се хванаха на тази елементарна въдица, но и осъдиха тази поредна фалшификация.
Майданските шматароци вървят с гигантски крачки към тотална загуба на доверие в и извън Украйна.

17.04 2014 в 23:49

Проблемът идва,когато глухите не чуват цунамито..,чуваш ли AF????

17.04 2014 в 23:39

Данъкоплатците в САЩ задават труден въпрос на Обама: “Мистър Президент, защо дадените 5 млрд $ за демократизиране на Украйна де факто отидоха за издигане патриотизма в Русия и рейтинга на Путин?!?!?”
Засега няма отговор от Обама ....

17.04 2014 в 23:18

AF,сЯ разбрах....,докато онанираш,трябва да прелитат руски самальоти...,може и СУ-24(стара чанта,ама лачена).

17.04 2014 в 23:10

Т'ва ми мяза на Не!Новините на руски, но за жалост е просто истинска пропаганда.

Наистина жалко ако някой им се хваща на жалките кремълски терористи.

17.04 2014 в 22:11

27 моряци от свръхмодерния US есминец "Доналд Кук" са подали рапорти за уволнение след като руски СУ-24 прелетял 12 пъти ниско над палубата и им причинил тежък емоционален и психически стрес. Мнозина се питат с какво е вцепенил от ужас американците невъоръженият СУ, който далеч не е от най-съвременните руски самолети.
http://sdelanounas.ru/blogs/48815/
"Хибины" против "Иджис" или что так сильно испугало Пентагон?

17.04 2014 в 21:36

... е точно, де... мечОК

... май кооператива е казал,
че нещо не се "кефят"... да обеднеят зорлем...

... хахахахахаха