Сепаратисти в Донецк се готвят за атаки от Киев

OFFNews 12 април 2014 в 11:33 2931 1

Областната управа в Донец

Проруски настроените активисти, които от началото на седмицата държат контрол над сградата на Областна управа в Донецк, се готвят за атака от официалните власти.

Днес изтича крайният срок, който вътрешният министър Арсен Аваков даде на активистите, за да се разпръснат. Още вчера сепаратистите са започнали да укрепват сградата на Областната администрация, опасявайки се от щурма на властите.
По-рано днес демонстрантите са се опитали да превземат и сградата на Областната прокуратура в Донецк, но след преговори с полицията са се отказали.

По информация на украинските медии вечерта в Донецк е преминала сравнително спокойно, без масови безредици. Инцидент все пак е имало - запалена е колата на главния редактор на "Новости-Донбас" Алексей Мацуки. След полунощ неизвестен мъж се е доближил до автомобила, който е бил паркиран пред дома на Мацуки, облял го е със запалителна течност и го е подпалил. В последните седмици Мацуки получава много заплахи от привърженици на федерализацията на Украйна, пише онлайн изданието, което той оглавява.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови