Киев започна антитерористична операция в северната част на Донецка област

OFFNews 15 април 2014 в 11:09 3139 43

Снимка ИТАР-ТАСС

Киев започна антитерористична операция в северната част на Донецка област

Тази сутрин започна антитерористична операция в северната част на Донецка област. Това обяви изпълняващият длъжността президент на Украйна Александър Турчинов, цитиран от ИТАР-ТАСС.

Антитерористичната операция ще се проведе поетапно, като целта й е да защити хората, подчерта Турчинов.

Действията в Донецка област, която е заплашена от колосална опасност, трябва да са решителни, но балансирани и отговорни, посочи той.

По думите на Турчинов по-голямата част от източните региони на страната въпреки всичко демонстрират стабилност и в много отношения заслугата за това е на настоящата власт.

Антитерористична акция започна в неделя в Славянск. От началото на акцията до момента са загинали четирима души. Двама офицери от украинската служба за безопасност са застреляни на контролно-пропускателния пункт на входа на Славянск. Двама граждани пък са застреляни, докато се придвижвали с автомобил.

Депутатът Владимир Литвин поиска силовите ведомства да се отчетат пред Върховната Рада. Турчинов обясни по този повод, че няма да може да извика представителите на тези ведомства незабавно да се явят в парламента, но обеща те да дадат отчет в сряда сутринта.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!