Руски ветерани с предложение за погребение вместо поздрав

Последна промяна на 04 май 2013 в 12:51 2138 4

Руски ветерани с Путин. Снимка: БГНЕС
Руски ветерани с Путин. Снимка: БГНЕС

Руски ветерани от Втората световна война получиха писма с предложение за безплатно погребение вместо поздрав за наближаващия национален празник на Русия - 9 май, съобщи БНР.

Писмата са изпратени до ветераните в Мурманска област. Те били неприятно изнедадани, когато прочели листовките. Някои дори потърсили лекарска помощ, тъй като им прилошало.

От компанията, изпратила писмата, се оправдали, че просто са искала да информират ветераните какви права имат по закон. Те изпращат подобни писма не за първи път.

Възрастните в Мурманск недоумяват защо това се прави в навечерието на свещения за ветераните Ден на победата. Те са били убедени, че писмата са поздрав за празника преди да ги отворят.

Това не е поредното недоразумение с ветераните от войните в Мурманск.

На 23 февруари поздравлението на кмета на града по повод Деня на защитниците на отечеството беше илюстрирано в местния вестник с фотография на американски самолетоносач, напомня БНР.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

05.05 2013 в 02:54

Прощавай, ти представяш ли си Мурманск? А областта?
А какво и колко са ветераните от оная война?
Га станахте калайджии, га ви почерня гъза ... Държавата, имена, адреси ... Много европично. И още по-глупаво. Всички и всеки знае къде живеят тия хора, даже в 15 милионната Москва.

04.05 2013 в 23:01

Държавна работа е безплатното погребение и разгласените по гробарниците имена и адреси. ТОВА е подигравката с тези хора, а не че някой манагер е проявил адска тъпота. Той просто е тъп и толкова си може.

04.05 2013 в 16:07

Убава работа, ама частна. На някое си ЕООД, което им напомня че имат право на тая работа по закон, и че то верно ще ги закопае безплатно. А после ще си дръпне кинтите от държавата.
И като истински креативни капиталисти, се сетили за тая работа по Девети май, понеже всички си мислят за войната. Ефективните менажери разбират и от реклама.

04.05 2013 в 14:33

Убава работа, ама държавна. Дали руският народ е братски дедо ви поп вече не е сигурен, ама управниците им са кръвни братя на нашите.

 
X

Парламентът на живо