Quantcast

Русия: Турските изтребители са чакали в засада руския самолет

OFFNews Последна промяна на 27 ноември 2015 в 19:19 9379 48

Турските изтребители, които свалиха руския Су-24, са го чакали във въздуха. Това означава, че това е било предварително планирана акция.

Това обяви главнокомандващият на руските въздушно-космически сили генерал-полковник Виктор Бондарев.

Резултатите от обективния контрол на радиолокационните средства на Сирия потвърждават, че двата турски Ф-16С са се намирали в зоната на дежурството в продължение на 75 минути на височина 2400 м, което говори, че акцията е предварително планирана и двата изтребителя са имали готовност да действат от засада във въздуха над територията на Турция, обяви Бондарев, цитиран от ТАСС.

По думите му ако турските изтребители са дежурели на земята, би им отнело 46 минути, за да стигнат до мястото, откъдето е изстреляна ракетата, свалила руския самолет. Руският Су-24 обаче се е намирал в зоната на засичане от радиолокационните средства на турските ВВС 34 минути.

Това според главнокомандващия руските ВКС говори, че турските изтребители са действали по предварително решение да свалят руския самолет.

Руският самолет се е намирал на не по-малко от 5 км от турската граница. Турският Ф-16, изстрелял ракетата срещу руския самолет, е прекратил маневрирането си в зоната на дежурството и е започнал да влиза в точката на пуска на ракетата почти две минути преди максималното приближение на руския самолет до сирийско-турската граница. При това той е навлязъл на 2 км в сирийското въздушно пространство и се е намирал там в продължение на 40 секунди, което е установено от средствата за обективен контрол на ПВО. Руският самолет не е нарушавал турската граница, подчерта Виктор Бондарев.

Той обясни, че според данните след като е изстрелял ракетата по руския самолет, турският изтребител с рязка маневра е завил наляво на 130 градуса и се е спуснал под долната граница на зоната на засичане от средствата на ПВО.

При това той е наблюдавал вляво от себе си взрива на руския самолет и бялата димна следа зад него, за което е доложил в ефир на ръководителя на полетите, каза Бондарев, като допълни, че средствата за обективен контрол в авиобазата Хмеймим и на намиращия се наблизо руски самолет не са засекли нито едно предупреждение от турския Ф-16 към руския Су-24М на предварително уговорената честота.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

30.11 2015 в 04:14

Стефчо ехолалестия! Удар в ДЕСЕТКАТА! Пък ако ще и цялото му село от "червени братушки" да му пише плюсчета на глупостите и минусчета на останалите! Стефчооо, ехолалестияяяя, ЕХООООО...

29.11 2015 в 21:25

До Стефан - "ехолалестия". Ще престанеш ли с наивните си "коментари" и преповтаряне на едни и същи глупости до втръсване? Виж и прочети - как грузинците разпиляха руската авиация през 2008. И стига си писал след всеки един коментар. Освен ако оффците не ти плащат.

29.11 2015 в 17:14


Юли, на мястото на ердоган аз хич нямаше да съм толкова оптимист.
Работата с ЕС сега съвсем се спича, понеже става очевидно, че турция е неимоверно по-голям хемороид, даже отколкото изглеждаше досега. А беше ясно че е бездънен проблем, и никаква полза. ЕС се интересува единствено от келепира, другото е само за омайване на балъците.
Тия 3,5 милиарда не са чак такива пари, а може и да не ги видят. Който и да успее да постави на масата въпроса за турския рекет - просто ще ги отменят, а турция ще наритат, и изобщо ще я признаят за помагач на идил.
И изобщо, тоя видимо просто се надцени, и сбърка. Примерно като саакашвили през 2008-а, който също се проима за нещо, а после американците му казаха - ми ти дръпна мечката за опашката - сега ти сам си се и оправяй.

29.11 2015 в 15:30


Мда. Значи лудите и глупаците вече се представят и за полковници. Издребня света - едно време бяха поне наполеоновци.

29.11 2015 в 10:38

@Стефан
МАЛКО МИРИЗЛИВО ЧЕКИДЖИЙЧЕ, АКО СИ ЗАВЪРШИЛ МАТЕМАТИЧЕСКА ГИМНАЗИЯ -ТО СИГУРНО Е БИЛО В МЕЧТИТЕ ТИ НА ОТЧАЯН ОНАНИСТ. ГЛЕДАМ ВКЛЮЧИЛ СИ "БОЙНИЯ КОМПЮТЪР" НА ПРОГРАМА "ЕХОЛАЛИЯ", Т-Ц-Ц-Ц-Ц:)
Е, КАКВО СТАНА С "КОМПЮТЪРА НА ФИБОНАЧИ", ДА НЕ ГО ЗАМЕНИ С "ШИФЪРА НА ЛЕОНАРДО" ХА, ХА, ПРОЧЕЕ ОТ КОМИКСИТЕ ЗА МЕЖДУЗВЕЗНИ ВОЙНИ ДА НЕ СИ МИНАЛ НА НЯКОЙ "ФЛАЙТ СИМУЛАТОР", ОТ "ДЖЕДАЙ", "ПИЛОТ" ЛИ СТАНА? ИЛИ "СТЮАРДЕСА", КАТО ГЛРДАМ ХИСТЕРИЧНИТЕ ТИ НАПЪНИ И МОБИЛИЗАЦИЯТА НА БАБАЛЪКА ДА ТИ ПИШАТ ПЛЮСЧЕТА. ПРОЧЕТИ КАКВО Е "ЕХОЛАЛИЯ" И КАЖИ НА МАМИНКА СИ ДА ТЕ ЛЕКУВА, ПЛЮНКО!

29.11 2015 в 10:01

Do Професор Балкански...какво спечели Турция...Започват преговорите за приемане на Турция в ЕС и за отпускането на 3.5 млрд евро (Турция иска 7 млрд евро)за не пуска бежанците към Европа. Ердоган мечтае за Отоманска империя, както ИД за ислямска, а европейските лидери са меки...и американски слуги!

29.11 2015 в 08:13

Неграмотно комплексирано лайно, в изключителното си старание да не те засегна и да ти угодя както мога, просто се старая да се придържам към обичайния ти стил и лексика.
Аз като по-прост човек съм свършил математическа гимназия а не възвишен техникум, и знам ли дали знам. Що, ти не знаеш ли тия термини? Ми, виж иди в кварталната библиотека, може да имат някоя такава книжка, та и ти да ги научиш.
Не, плюнко, технологиите НЯМАТ общо с поразяването на самолета. Има общо снаряжаването му за конкретния полет. Понеже не са очаквали въздушен бой, той просто не е носел контейнери за РЕП, нито ракети за въздушен бой. Нито е изпълнявал противоракетен маньовър, заради близостта на ДРУЖЕСТВЕНА граница.
Понеже много се напъваш за технологии, за чиито възможности имаш представа видимо главно от жълтите вестници, то мога да те уверя, че в близък въздушен бой НИКОЯ от магическите в твоите очи технологии, просто не служи за НИЩО. Тогава може да помогне примерно свръхманевреността, но никой от самолетите от 70-те не може това. А фронтовите бомбардировачи и днес не го могат, нито им трябва, поне по идея.

29.11 2015 в 04:40

@Стефан!!
НЕГРАМОТНО КОМПЛЕКСИРАНО ЛАЙНО С РАЗПОКЪСАНА МИСЪЛ И ДОСАДНО ПИСАНЕ!
ПЛЮНКО!

ВМЕСТО ДА ПОВТАРЯШ КАТО ЕХО ТУЙ КОЕТО ТИ ПИСАХ ПО ДОБРЕ ДА БЕШЕ ПОВТОРИЛ ПЪРВИ КУРС В ТЕХНИКУМА ВМЕСТО ДА ТИ ПИШАТ ТРОЙКА ПО ХАТЪР ПО МАТЕМАТИКА!
..."много висока шумо - и криптозащита." :))) ЛАЙНО РЯДКО, ВЪОБЩЕ ЗНАЕШ ЛИ КАКВО ПИШЕШ?????

ТИЯ "БОЙНИ КОМПЮТРИ" ОТ КОМИКСИТЕ ЗА "МЕЖДУЗВЕЗДНИ ВОЙНИ" ЛИ ГИ ЧЕТЕШ БЕ:) ДА НЕ СИ СЛУЧАЙНО ДЖЕДАЙ НЯКАКЪВ" :))) А МОЖЕ И ДА СИ ДАРТ ВЕЙДЪР:), ПРИЗНАЙ СИ, МА'АМУ, ЧЕ ДА ТИ ОЛЕКНЕ:)))) ХАЙДЕ, БЕГАЙ НА КЛЕКАЛОТО С "БОЙНИЯ КОМПЮТЪР" ДОКАТО НЕ СИ СЕ НАДРИСКАЛ ОТ ПУЙЧЕНЕ, ПЛЮНКО!

P.S. Технологиите имат "това общо" със "събитието", че ако руснаците не бяха жертва на изостаналите си технологии нямаше и тъпото им черясло СУ да стане жертва на турците - а с това и двама пилоти - жертва на високото им самомнение, глупако!

29.11 2015 в 00:29

Интересно все пак какво точно спечелиха турчолята, като свалиха руски самолет? Едно голямо нищо! Само нагнетиха ИЗЛИШНО НАПРЕЖЕНИЕ. А какво загубиха? Доста повече.

Ердоан първо развали отношенията с Израел, сега и с РОССИЯ. Вече го мразят не само евреите, но и руснаците. Светската държава в Турция си отива, скоро тея ще се превърнат в крепост на ислямизма. Диво средновековие и изостаналост.

Омерзен съм.

28.11 2015 в 13:59

Ъхъ. Идва от числата на Фибоначи.
Ти па кво се правиш на ударен, във военното училище тая математика не чак се учи, но напълно се споменава. Виж си пищовите по алгебра, главата за редове. Така с не много извратени елементни бази, се осигурява високо бързодействие и много висока шумо- и криптозащита.
По тактическия разбор - говориш глупости. Руснаците очевидно са знаели за засадата, и са чакали да видят какво ще стане. Ако не стрелят - добре. Ако стрелят - още по-добре. Цената на тоя самолет е мечтаната от турците "зона за сигурност" по границата с турция, която сега вече няма да бъде създадена. Като ширпотреба - главата на ердоган, ама това между другото. И развързването на ръцете на кюрдите.
А Градовете там сринаха лагерите на животните. Филмче имаше, келеша десет минути повтаря като малоумен нещо за алаха, додето акбара се сипе от небето.
Не разбрах какво общо имат технологиите със събитието.