Русия се отрече от Асад, стига властта да не е на ислямистите

OFFNews 17 октомври 2015 в 16:31 6133 12

Снимка Reuters.

Башар Асад.

Премиерът на Русия Дмитрий Медведев каза в интервю за руска телевизия, че страната му не държи лично Башар Асад да е на власт в Сирия, ами иска тя да се управлява по цивилизован и легитимен начин, но в никакъв случай от "Ислямска държава".

Той допълни, че сирийците сами ще изберат свой предводител, а борбата срещу ИД трябва да се води от всички страни, които е редно да седнат на една маса и да обсъдят положението.

Думите му идват, след като преди няколко дни САЩ не прие водената от Медведев руска делегация, която искаше да обсъди с Вашингтон борбата с тероризма и войната в Сирия. Премиерът на Русия определи този отказ като "глупаво поведение", което показва колко са слаби американците.

"Всички разбират, че в резултат от действията им в региона борбата с Ислямска държава беше практически нулева. Само намесата на Русия измени нещата. По мое мнение това е късогледа и слаба позиция, защото силните лидери и държави преговарят дори в ситуациите, когато оценяват нещо по различен начин", коментира той.

Мнението на Обама е, че стратегическите разногласия между Русия и САЩ са твърде големи и мнението им се припокрива само по отношение на това да бъдат избягвани случайни инциденти между бойните авиации във въздушното пространство на Сирия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!