„Борисов трябва да се срамува пред страната си“

Последна промяна на 13 октомври 2015 в 21:42 17891 55

Българският премиер Бойко Борисов трябва да се срамува пред избирателите си, пред страната си заради спирането на руските енергийни проекти в полза на САЩ.

Това заяви руският външен министър Сергей Лавров в интервю пред руската телевизия НТВ.

Лавров цитира изказването на Борисов по време на конференция в Американската търговска камара, в което той казва: „Ние сме едно, ние сме приятели, иначе нямаше да си позволя да говоря по този начин. Признали сме военното крило на "Хизбула" за терористична организация, спираме руски самолети над морето и ако това не са ни партньорите, кои ще са?".

"Буквално тази сутрин с изумление прочетох цитата от изказването на премиера на България Бойко Борисов, че България се е отказала от реализацията на енергийните проекти с Русия, включително „Южен поток“, АЕЦ "Белене", нефтопровода „Бургас – Александруполис“, и сега САЩ трябва да помогне на България да получи безвизов режим и т.н. Поразително“, подчерта Лавров.

„Просто съм поразен как хората не се срамуват от такива изявления. Мен би ме било срам пред избирателите ми, пред страната ми“, казва Лавров.

Лавров коментира и ударите на Русия и на САЩ в Сирия.

„Вероятно не им е много приятно да видят колко ефективно работят нашите военни на фона на продължаващата една година операция от създадената от САЩ коалиция, която е осъществила близо 60 000 полета, от които половината трябва да са били бойни полети, но не се виждат резултати на земята. Напротив, „Ислямска държава“ и другите терористични групировки... само са разширили своето влияние и са разширили територията, на която създават своя халифат“, категоричен е Лавров.

Дори и на партньорите ни да им е неловко, че не са достигнали значими резултати, трябва да решат кое е по-важно – лъжливото чувство за собствено достойнство или премахването от света на най-голямата опасност за последното десетилетие за света, казва външният министър.

„Може би причината е в това, че целта не е обявена съвсем честно. Може би все пак целта е да се смени режима? Нали те не се отказват от своята позиция, че окончателното урегулиране в Сирия може да се случи само с падането на Асад“, допълва Лавров.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15.10 2015 в 10:05

Обратнотое Серьога, българите трябва да се срамуват че избраха мухобойко.

14.10 2015 в 14:10

Защо кълнеш като дърта циганска мастия бе, Рапон? Нито съм фен на ГЕРБ или Борисов, нито съм платен, но когато някакъв си руснак, облечен във власт започне най-нахално да поучава български Премиер /който и да е той/, това е най-малкото огромен дипломатически скандал,от който ние - българите следва да се защитим, вместо да му ръкопляскаме.Или вие му се радвате?!?

14.10 2015 в 13:53

Дипломатът Сергей "Дебилибля" Лавров обяснява на някого как да си гледа работата.

Че Боко му е приблизително равен е ясно ама на нас и за Боко толкова ни брига.

14.10 2015 в 13:50

Аз ако бях на мястото на Лавров, бих се срамувал от президента си, дето разчита на впиянчени задници като Сидеров да му прокарват политиката в България.

14.10 2015 в 13:47

А от "джим кери" не те ли е срам? Че не е дори от ЕС, но спира и пуска проекти.
Майка ви да еба в червата долни, мрасни и платени орки!
Всички пари на лекари да ги дадете за рушвет!

14.10 2015 в 13:09

„Борисов трябва да се срамува пред страната си“

А страната на Борисов трябва да се срамува, че е отгледала, отглежда и сега такива нейни чада, дето ръкопляскат на генерал-губернатора й, когато той я обижда пред целия свят, в лицето на нейният премиер и се срамуват да се нарекат поданици и членове на ЕС! Срам ме е от тях!

14.10 2015 в 11:58

Добре направи, че не продължи да строи вашите обекти, защото кожата щяхте да ни съдерете! Всичко може да се строи, но при спазване на законите на страната. А вашите опустошителни оферти ги видяхме и при ремонта на изтребителите. Още не сте обяснили къде щеше да отиде умопомрачителната разлика между първата и втората ви оферта! Разбойници! Спокойно можете да го хванете за шлифера!

14.10 2015 в 10:56

Другаря поне да беше казал това му изказване част от предизборната агитация на атака или на бсп е, че да не се чудят хората.

Добре, че България е член на НАТО, защото ако не беше до сега да са плъзнали малки зелени човечета с необозначени униформи из градове и села.

14.10 2015 в 10:52

В руската кочина трябва да разберат, че докато имат тази фашистка политика, приятелите им ще намаляват все повече и повече.