Русия: Партизаните, атакували Брянска област, са изтласкани в Украйна

OFFNews 02 март 2023 в 20:35 6039 0

сградата на ФСС

Снимка Wikimedia

Сградата на ФСС в Москва

Руските власти обявиха, че цялата Брянска област, която граничи с Украйна, е обезопасена, след като “украински националисти” били принудени да се върнат на украинска територия.

"Проникването на украинските диверсанти в Климовски район на Брянска област е било осуетено, след като те са били изтласкани в Украйна и поразени с артилерийски удар", съобщиха от центъра за връзки с обществеността на руската Федерална служба за сигурност (ФСС), цитирани от ТАСС. 

По-рано съветникът към офиса на украинския президент Володимир Зеленски Михайло Подоляк отрече информациите на руските пропагандисти за това, че украински бойци са нападнали две села в руската Брянска област, при която са убили мирни граждани, деца и са взели заложници.

Отговорност за въоръженото нахлуване в двете села в Брянска област пое руска опозиционна организация, наречена Руски доброволчески корпус.

Федералната служба за сигурност на Русия обяснява, че "украинските диверсанти са изтласкани", за да бъдат избегнати цивилни жертви и поражения върху цивилната инфраструктура в района. След изтласкването на групата в Украйна тя била подложена на масиран артилерийски удар.

"В резултат на взетите мерки бе осуетен подходът на украинските националисти в Климовски район на Брянска област. За да се избегнат жертви сред цивилното население и щети по гражданската инфраструктура, противникът бе изтласкан на украинска територия, където бе нанесен масиран артилерийски удар", се казва в изявление на ФСС.

Президентът на Русия Владимир Путин обвини “неонацисти и терористи" за нападението.

От Руския доброволчески корпус заявиха, че скоро ще публикуват "филм-опровержение" на кремълските пропагандни твърдения за случилото се в Брянска област днес.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!