Редис, командирът на Азов, благодари на САЩ за оръжията

Горица Радева - кореспондент на OFFNews в Украйна 15 юни 2024 в 16:37 8003 2

Редис

Снимка Фейсбук

Редис - командир на "Азов"

„Редис“ – командирът на украинската бригада "Азов", благодари на САЩ, на институции и на всички, които подкрепят бригадата.

Четири дни след отпадането на забраната за предаване на оръжия и обучение на Азовци от страна на САЩ полковник Денис Прокопенко „Редис“ – командир на „Азов“, направи обръщение. Ето какво каза той:

„Искам да поздравя всички военни от 12-та бригада със специално предназначение „Азов“ и целия цивилизован свят с победата над руската пропаганда. В „Азов“ знаем, че без значение колко трудна изглежда ситуацията – винаги има решение. Единственият въпрос е в усилията, които сте готови да вложите, за да я преодолеете, в работата и професионализма на екипа. Тези качества военните от „Азов“ демонстрират всеки ден на фронтовата линия. Ключови се явяват и в системната работа на нашето подразделение над разблокирането на предаването на оръжия и провеждането на подготовка на Азовци от страна на Съединените Американски щати. Породената от руската пропаганда забрана, която съществуваше от 2017 година, е преодоляна.

Благодарен съм на Съединените американски щати за сериозното отношения към този въпрос и правилното решение, което мощно ще подсили нашето подразделение, а с това и всички сили за отбрана и безопасност на Украйна. Благодарен съм на Министерство на вътрешните работи на Украйна, командването на Националната гвардия на Украйна и на посолството на Украйна в САЩ за цялата подкрепа в нашата борба за възстановяване на справедливостта. А също и на всички, които се интересуват от нас, които ни помагаха да достигнем желания резултат. Вие всички сте истински приятели на „Азов“ и наша надеждна опора. „Азов“ никога няма да забрави какво сте направили за нас в тези тежки времена.

Ние ще оправдаем гласуваната ни отговорност и със своята дисциплина, издръжливост и храброст в боя ще доведем до ефективност това решение.
Колосалният военен опит, който имат всички войници, сержанти и офицери на „Азов“, съчетан със съвременно американско въоръжение, ще се превърнат в смъртоносно оръжие за враговете на Украйна.

Слава на Украйна!“

    Горица Радева

    Горица Радева е родена във Велико Търново, завършила е Актьорско майсторство в Театрален колеж "Любен Гройс" в класа на проф. Надежда Сейкова, след това магистратура по "Мениджмънт в сценичните изкуства" в НАТФИЗ. От края на 2023 е военен кореспондент в Украйна.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    За писането на коментар е необходима регистрация.
    Моля, регистрирайте се от TУК!
    Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

    1000

    2

    Кок

    16.06 2024 в 21:44

    Азов си показа уменията преди 18м въпреки приметивното оръжие защитаваха до край Азов стал.Сега вече нещата са различни имат модерно западно оръжие защитни костюми Електроника и превъзхождат Путинските мужици с много пъти като сложим и патриотизма им нещата са трагични за противника им и по добре Путин да си ги пребира зад Урал Ха ха.

    300

    1

    демотиватор

    15.06 2024 в 18:56

    Азов, пожелавам ви първи да марширувате на Парада на Победата на Украйна над Рашата в Москва! Скоро! (ジ) ✊
     
    X

    Русия търси разкол в българската църква, за да бъде избран проруски патриарх