Путин: За арменския геноцид няма оправдание

OFFNews 23 април 2015 в 15:21 5031 11

Снимка ТАСС

Позицията Русия винаги е била и си остава обективна и последователна – масовото унищожение по национален признак не може да бъде оправдание. Международната общност трябва да направи всичко възможно, за да не се повторят подобни злодеяния никога. Новото поколение арменци и други народи в региона трябва да живеят в мир и съгласие и никога да не стават свидетели на ужаса, до който водят религиозните вражди, агресивният национализъм и ксенофобията.

Това заяви руският президент Владимир Путин в рамките на приветствие към участниците във възпоменателната вечер „Свят без геноцид“.

Избиването на арменците от Османската империя е едно от най-страшните и драматични събития в историята на човечеството, подчерта Путин.

100 години след тези събития ние скланяме глава пред паметта на всички жертви на тази трагедия, която в нашата страна винаги се е споменавала като собствена болка и беда, увери той.

Путин ще участва утре в церемониите по случай 100 г. от арменския геноцид, които ще се проведат в Ереван.

Визитата на Владимир Путин в Армения няма да навреди на отношенията между Русия и Турция, обяви говорителят на руския президент Дмитрий Песков.

Ние имаме много тесни партньорски отношения, отношения на партньорство с Турция, зад които стои взаимоизгодно икономическо сътрудничество. Нашите позиции по много световни проблеми съвпадат, подчерта Песков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!