С процедурни хватки ГЕРБ и РБ отложиха дебата за арменския геноцид

Нели Чолашка Последна промяна на 23 април 2015 в 09:50 2310 8

Десислав Чуколов и Волен Сидеров в пленарната зала в Народното събрание

Снимка БГНЕС

Десислав Чуколов и Волен Сидеров в пленарната зала в Народното събрание

С процедурни хватки парламентът отложи гласуването на проект на решение на "Атака" за признаване на геноцида над арменците в Османската империя.

Вчера мнозинството гласува първата точка в дневния ред за заседанието в петък да е въпросното проекторешение, но днес изведнъж решиха, че две други точки са по-важни и ще бъдат първи в дневния ред.

По предложение на Румен Христов от Реформаторския блок точка първа в петък ще са промени в Закона за собствеността и ползването на земеделските земи, а точка втора, по предложение на Менда Стоянова от ГЕРБ, ще са промени в Закона за пазарите на финансови инструменти. Проктът, предложен от Стоянова, е на второ четене и ще изяде много време.

Това означава, че със сигурност за проекта на "Атака" няма да остане време, защото утре заседанието е от 9 до 10.30 ч., а след това започва парламентарният контрол.

"Атака" предлага проектът за признаване на арменския геноцид от 10 години, но досега той винаги е бил отхвърлян.

Европейския съюз излезе с препоръка арменският геноцид да бъде признат и 10 държави от ЕС вече са го направили, напомни Десислав Чуколов от "Атака".

На православния Великден папа Франциск също нарече избиването на арменци от Османската империя "геноцид".

Проф. Станислав Станилов от "Атака" определи като скандално разместването на точките и напомни, че утре - 24 април, цяла Европа почита жертвите на арменския геноцид.

Десислав Чуколов от националситите пък даде брифинг по-късно, на който обяви, че труското посолство се е паникьосало и е звъняло вчера на партиите.

Той припомни, че "Атака" е внесла 8 законопроекта от 2006 г., които са били отхвърлени и сега парламентът не иска да допусне за дебат и гласуване деветия.

По думите му причината е, че българският парламент не е суверенен.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

24.04 2015 в 04:16

СТИГА СТЕ НИ ЗАНИМАВАЛИ С АРМЕНСКИТЕ ОТПАДЪЦИ 6 ХИЛ НА БРОЙ НА ПРЕБРОЯВАНЕТО 2011 СЕГА СМЕ 2015 СТАНАЛИ СА НА 5 ХИЛ ТЕЗИ ОТПАДЪЦИ САМО С ТОВА СА ИЗВЕСТНИ С ГЕНОЦИДА ИМАМ ЧУСТВОТО ЧЕ ВСИЧКИТЕ ТЕЗИ 6 ХИЛ СА ГИ НАБУТАЛИ В ТЕЛЕВИЗИЯТА БЪЛГАРОФОБА ХАЛВАДЖЯН , КЕВОРКЯН, ХАЗАСЯН, ХЕКИМЯН, БОЗАДЖЯН, ЛАЙНОЯН. ТАЗИ ДЪРЖАВИЧКА ОТ АЗИЯ ПРИЗНАЛА ЛИ Е БЪЛГАРСКИЯ 500 ГОД ГЕНОЦИД - НЕ, АЙДЕ ТОГАВА ПРОДАЖНИЦИТЕ И ЧУЖДОПОКЛОННИЦИТЕ НА КАЙМА

23.04 2015 в 18:39

Атака добре са решили да поизмият малко образа си... Какво разни личностни нападки се изтъкват отпред??

23.04 2015 в 14:48

Точно тия две руски курви ли ще говорят за геноцид и европейщина?

23.04 2015 в 12:29

Точно сега не е много коректно - ще го гласуваме по Коледа, той геноцида да не е заек та да избяга.

Измет.

23.04 2015 в 12:27

Цитирам мнение на колега, защото няма как да го кажа по-добре:
"Жалкото е, че същите тези гербероиди, сини кретени и ДПС-ари нямаха абсолютно никакви скрупули, когато гласуваха декларацията определяща възродителния процес като "етническо прочистване", с което постигнаха поне няколко неща: 1) пикаха на националното достойнство и самочувствие на собствения си народ от най-високата възможна трибуна; 2) обслужиха отвсякъде неоосманистките амбиции на Ердоган и Давотоглу; 3) може да се наложи да плащаме неустойки задето сме били извършвали "етническо прочистване"; 4) окончателно се лишихме от всяка една възможност за компенсация за тракийските бежанци или поне за 5-вековното мракобесие, върнало България със столетия в историческото й развитие, неслучайно сравнявано с робство.
Но, когато е да се гласува декларация, която признава арменския геноцид и съответно влиза в разрез с неоосманистките амбиции на Ердоган и Давотоглу се правят на ударени с мокър парцал през лицето. Пак поне по няколко причини: 1) Борисов е пръв приятел в Ердоган и неслучайно в предишния мандат дори провеждаше съвместни заседания на своето правителство и това на Ердоган, зависим е донякъде от покупко-продажбата на гласове в Турция; 2) ДПС ще скочи на Борисов, а ние още от кърджалийското кафе си знаем за коалиция "Бостан"; 3) това е може би единственият смислен аргумент срещу декларацията и той е, че тя би довела до сериозно влошаване на двустранните политически и икономически отношения. Което обаче едва ли означава, че трябва да отричаме историческата истина. И което в доста аспекти не изглежда нещо чак толкова лиошо. Най-малкото, защото едно подобно влошаване би представлявало сериозна преграда пред прилагането на неоосманистката доктрина на родна почва. "

23.04 2015 в 11:54

Вчера Австрия официално призна събитията за геноцид.
http://www.dw.de/austrian-parliamentarians-acknowledge-armenian-genocide/a-18398976

Страните от ЕС, които признават геноцида са Австрия, Белгия, Кипър, Чехия, Франция, Гърция, Италия, Литва, Холандия, Полша, Швеция и Словакия.
Геноцидът е признат и от местните парламенти в Баския, Каталуния, Навара и Балеарските острови в Испания. Признат е от Уелс, Шотландия и Северна Ирландия.
Признат е и от 43 от общо 50 американски щата...

Нашите, обаче да не развалят рахата с мустакатия диктатор в Турция ще си завират главата в задника още дълги години. Нещастници. Румен Христов и Менда Стоянова начело по боклукчавие!

23.04 2015 в 11:37

"Европейския съюз излезе с препоръка арменският геноцид да бъде признат и 10 държави от ЕС вече са го направили, напомни Десислав Чуколов от "Атака"."

Откога пък ЕС е фактор за Чуколинка?!?

23.04 2015 в 10:29

"По думите му причината е, че българският парламент не е суверенен."

Това е очевадно. Той и Хайгашод Агасян добре го каза, че ще признаем геноцида 2 часа след САЩ.