"Атака" вкара в дневния ред на НС арменския геноцид

БСП прокара Закона за веригите

Нели Чолашка Последна промяна на 22 април 2015 в 09:36 2006 3

Десислав Чуколов

По предложение на "Атака" в петък - 24 април, парламентът ще разгледа проект за решение за признаване на геноцида над арменците в Османската империя.

Днес започна третата лятна сесия на Народното събрание.

"Атака" предлага този проект от 10 години, но досега той винаги беше отхвърлян.

Европейския съюз излезе с препоръка арменският геноцид да бъде признат и 10 държави от ЕС вече са го направили, напомни Десислав Чуколов от "Атака".

На православния Великден папа Франциск също нарече избиването на арменци от Османската империя "геноцид".

БСП пък успя да вкара в дневния ред Закона за защита на конкуренцията, известен като Закона за веригите.

Промените предвиждат същото, което БСП предложи в предишния мандат на Народното събрание.

Тогава законът беше приет нa първо и второ четене, но президентът Росен Плевнелиев го върна и депутатите не успяха отново да го гласуват в пленарна зала заради предсрочно приключилия мандат.

Промените в Закона за защита на конкуренцията предвиждат компаниите с оборот над 50 млн. лв. за предходната година - предимно големите вериги, да изпращат проектите си за типови договори или общите си условия към своите доставчици за оценка от КЗК.

Съгласно новите текстове на търговските няма да е разрешено да налагат такси на производителите и доставчиците за какво ли не, като такса "рожден ден", такса "стелаж", такса "откриване на нов магазин", за реклама върху количките на хипермаркета и др.

Още при внасянето на законопроекта в миналия парламент представителите на хипермаркетите се обявиха категорично против такава регулация и заплашиха с поскъпване на стоките за крайните потребители.

Според БСП пък този законопроект ще защити интересите на българските производители, над които веригите издевателстват.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22.04 2015 в 11:11

човешката простотия и жестокост НЯМА ИМЕ.тя винаги е анонимна. осъзнайте се и не си правете реклама със смъртта и нещастието на стотици хиляди беззащитни хора и деца.това вече надминава всички граници на безочието. тази безотоговорна хайка на волен е време да бъде насметена. ксенофоби и фашисти защитават арменците!?

22.04 2015 в 10:18

Айде евроатлантици, вашия вожд Лютви Местан чака да оплюете този законопроект защото е от Aтака и да си покажете природата на турски мекерета и на малкото, на които още не им е ясно това.

По една случайност, днес се разбра, че другият ваш вожд, Обонго, няма да използва думата "геноцид" в речта си по случая. Така че вече знаете позицията на турско-американските ви рязани господари, нямате извинение да се правите на либерали точно сега и да признавате такива лигавщини като арменски геноциди, това са комунистически глупости, нашите НАТОвски съюзници никога не са правили такива неща.

22.04 2015 в 09:50

Ах, колко патриотично! Ще се разплача...