Публикуваха 900 страници документи за сексуалните посегателства на Джефри Епстийн

В тях се споменава принц Андрю. Бившите американски президенти Доналд Тръмп и Бил Клинтън също са упоменати, но не са обвинени в незаконни действия

OFFNews 04 януари 2024 в 10:45 2847 1

Мелания Тръмп, Принц Андрю, Гуендолин Бек и Джефри Епстийн през 2000 г. във Флорида

Снимка Getty Images

Мелания Тръмп, Принц Андрю, Гуендолин Бек и Джефри Епстийн през 2000 г. във Флорида

Американският съд публикува 900 страници секретни досега съдебни документи, свързани с Джефри Епстийн, който се самоуби в затвора през 2019 г., докато очакваше дело по обвинения в трафик на хора с цел сексуална експлоатация. В тях е споменат любимият син на покойната британска кралица Елизабет II - принц Андрю.

В документите подробно са описани връзките на сексуалния насилник Епстийн, предаде Би Би Си. 

Те са публикувани като част от съдебно дело, свързано със сътрудничката на Епщайн - Гислейн Максуел, която осигурявала момичета за изнасилване на бившия си любовник Джефри Епстийн. Максуел е осъдена на 20 години затвор.

В съдебните документи има твърдение за сексуално посегателство над момиче от страна на принц Андрю. През 2022 г. принцът постигна извънсъдебно споразумение по дело, обвиняващо го в секс със 17-годишно момиче - Вирджиния Джуфре, пътувала през 2000 г. с Епстийн.

Бившите американски президенти Бил Клинтън и Доналд Тръмп също са упоменати в документите, но никой от тях не е обвинен в незаконни действия. Епстийн е бил приятел с Бил Клинтън.

Досието съдържа около 900 страници, но не прави нови бомбастични разкрития за Епстийн. През следващите дни обаче предстои да бъдат публикувани още документи по делото. В съдебните документи се разкрива добре свързаният социален кръг на Епстийн, който се призна за виновен за склоняване към проституция на непълнолетна през 2009 г.

Финансистът Джефри Епстийн бе обвинен в сексуални посегателства и изнасилване на млади момичета, но наказателното производство срещу него бе прекратено, след като бе намерен обесен в килията си в затвора в Ню Йорк през август 2019 година. След смъртта му влиянието на мрежата на Епстийн подхранва редица конспиративни теории за убийство, което е било маскирано като самоубийство.

Службата на съдебните лекари в Ню Йорк и Федералното бюро за разследване обаче стигнаха до заключението, че той наистина се е самоубил и че смъртта му "не е резултат от криминално деяние".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки