Принц Андрю се откупи. Плаща на Джуфре за сексуалния тормоз

OFFNews 09 март 2022 в 11:21 3142 0

Британският принц Андрю ще изплати сумата по споразумението с Вирджиния Джуфре, която го обвини в сексуално насилие. Така официално се прекратява заведеното срещу него гражданско дело в Съединените щати, показват съдебни документи, съобщи БНР.

Документите за прекратяване на делото са били попълнени, което слага край на случая с херцога на Йорк, съобщиха от съда в Ню Йорк.

Сумата в постигнатата сделка не се споменава, но слуховете са, че е от порядъка на поне 12 млн. паунда. Споразумението между принц Андрю и Джуфре бе постигнато през февруари. Принц Анрдю винаги е отричал обвиненията, но се съгласи да изплати сумата на Вирджиния Джуфре и на нейната благотворителна организация.

Имаше спекулации как херцогът на Йорк ще изплати голямата сума и предположения, че ще продаде луксозната си ски хижа в Швейцария, но поне засега няма сведения за такава продажба. 

В средата на януари принц Андрю, който е втори син на британската кралица Елизабет Втора, бе лишен от почетните си военни звания и бе принуден да оттегли попечителството си над редица обществени организация заради обвиненията в изнасилване. От Бъкингамския дворец съобщиха, че херцогът няма да изпълнява публични задължения и се лишава от привилегията да го наричат Негово величество. 

През август 2020 г. американката Джуфре обяви, че е била заведена във Великобритания на 17-годишна възраст, за да прави секс с херцога на Йорк и заведе гражданско дело в Ню Йорк.

Вирджиния Джуфри бе ищец и в обвиненията към осъдения за сексуален тормоз Джефри Епстийн, с когото принцът в определен период е приятел. Искът на Джуфри се позовава на нюйоркския закон за децата жертви, който разширява правата на жертвите да съдят предполагаеми насилници. 

Според твърденията принцът е насилвал Джуфри в лондонския дом на сътрудничката на Епстийн Гислейн Максуел и в домовете на Епстийн в Манхатън и Литъл Сейнт Джеймс на Вирджинските острови в САЩ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!