Протестиращите в Украйна затегнаха мерките за сигурност на Евромайдана

OFFNews 19 декември 2013 в 08:06 3278 11

Протестите в Украйна, Снимка: РИА Новости
Протестите в Украйна, Снимка: РИА Новости

Извънредни мерки за сигурност бяха въведени на площад „Независимост” в Киев. Опозицията твърди, че очаква поредна атака от властта, поради което взима мерки за собствената си безопасност. Режимът за достъп е затегнат, а подозрителните не се допускат, съобщава БиТиВи.

Протестиращите използваха изминалата нощ за да построят втори ред барикади на площада. За целта са докарани отряд работници специално в центъра на града, за да укрепят първоначалните заграждения, които бяха направени от дъски, бидони и дори чували със сняг.

„Правим го за охрана на хората, за да не ги пребиват. Това е нещо като предупреждение, че и ние имаме своя служба за охрана на хората. Ние сме мирни демонстранти, мирни хора”, коментира един от хората, които се включиха активно в изграждането на барикадата.

Въпреки напрегнатата обстановка обаче, украинците се подготвят и за празниците. Студентите се канят да поздравят киевчани освен за Нова година, и за днешния ден на Свети Николай. Те са приготвили послания, написани на птици от хартия, за всеки от хората, който ще посети площада на независимостта през следващите дни.

Освен по барикадите, протестиращите са усилили охраната и пред щаба на революцията, както и около огромния плакат на Юлия Тимошенко в центъра на площада заради призивите да бъде 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!