САЩ заплашиха със санкции властите в Украйна

OFFNews Последна промяна на 18 декември 2013 в 08:06 1974 21

Протест в Киев, Украйна
Трима протестиращи в Киев все още са в неизвестност

 

САЩ може да наложи санкции на властите в Украйна заради насилието срещу протестиращите в Киев.

Такава проекторезолюция бе представена пред Конгреса от демократа Елиът Енгел, предаде РИА Новости.

„Камарата на представителите призовава правителството на Украйна да привлече под отговорност тези, които имат връзка с насилието срещу мирните демонстранти, и да свали обвиненията от тези, които са били задържани за осъществяването на своите демократични права. Камарата призовава САЩ и ЕС да дадат ясен знак на украинските власти, че тези, които са санкционирали хората или упражнявали насилие, трябва да понесат лична отговорност", се казва в текста й.

Резолюцията призовава украинските власти и опозицията да проявяват сдържаност и да се ангажират с диалог с оглед мирното уреждане на кризата.

"В случай на по-нататъшното използване на сила от страна на властите срещу мирни демонстранти Камарата на представителите на САЩ може да осъществи целенасочени санкции срещу тези, които са поискали използването на сила или са упражнявали насилие над демонстрантите", се посочва още в текста.

Протестите в Украйна започнаха в края на ноември, когато президентът Виктор Янукович обърна курса на страната от Европа, като замрази преговорите за асоциирано членство, към Москва.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15.02 2014 в 17:38

ало Анализатора,абе кво ли ще стане ако Русия спре износа на ракетни двигатели за САЩ?Нали хамериканците са много еркек?Могат ли сами да произвеждат ракетни двигатели със затворен цикъл като НК-33 или Рд-180, а ?Тия приказки за великите американски технологии хващат дикиш сред дечурлигата ама тука незнам дали има такива.Ясно ли ти е г-н/госпожо технолог?

18.12 2013 в 23:03

Американското лицемерие , както винаги, в отвратително.
Ако ги слуша човек, ще си помисли, че в САЩ милват с перца протестиращите ,а не ги бият като тъпани,че и ги обгазяват и стрелят с гумени куршуми.
Единствената хубава новина е,че американците са най-затлъстяващата и болна нация в света.
Бог гледа отгоре.

18.12 2013 в 21:22

"Първият термоядрен реактор е изобретен през 1950 г. от Игор Там и Андрей Сахаров. Той е наречен тороидална магнитна камера „Токамак“ (от руското "тороидальная камера в магнитных катушках")."

и т.н.

18.12 2013 в 21:20

Както съобщи германският вестник....

18.12 2013 в 21:17

Мдаааам...
"Първият термоядрен реактор е изобретен през 1950 г. от Игор Там и Андрей Сахаров. Той е наречен тороидална магнитна камера „Токамак“".... и т.н.

18.12 2013 в 20:52

И как точно ще се случи това, тъпоглавецо? Че и кой са САЩ да решават кой е за наказание и кой - не в една суверенна държава? Вие демократите х'американски тип сте били големи раздавачи на наказания в целия свят.

18.12 2013 в 18:50

Това да не е от някой репортаж на Раша Тудей? :) Те там много обичат пропагандата на дребния диктатор.

18.12 2013 в 18:41

Със сигурност не са били разработени, защото реакцията се състои в плазма. За да съхраниш плазма ти трябват доста сериозни магнити. Цялата процедура може да бъде много опасна ако не се изпълни по най-ефективния начин. Плюс това, успяха да извлекат повече енергия от колкото са вложили, съвсем скоро. Преди това никой не беше успявал да го направи. Цялото нещо е много скъпо в момента. Освен това, необходимите технологии за да работи тази реакция, едва през последните години ги развиваме, преди това са били само теории.

18.12 2013 в 17:06

Владимир Путин посочи приоритетите на по-нататъшното развитие на обществото.
Президентът се обяви за стриктно спазване на принципите на международното право и преупреди срещу последиците от тяхното потъпкване:
- През последно време наблюдаваме,как опитите за натрапване на други страни на уж по-прогресивни модели за развитие на дело завършват с регрес и кръв. Така беше и в Близкия Изток, и в Северна Африка, и в Сирия.
Според него, силата на военнополитическата, икономическа и информационна конкуренция в света не намалява, а само се засилва. И по тази причина, според Владимир Путин, „никой не бива да храни илюзии относно възможността да получи военно превъзходство над Русия. Ние никога няма да го допуснем”.
В посланието си държавният ръководител изтъкна, че Русия е готова към по-нататъшно сближаване на Украйна с Митническия съюз, ако Киев има такова желание.

Както съобщи германският вестник разполагането на комплекси„Искандер” близо до границите с ЕС показват спътникови снимки, на които е регистрирано „двуцифрено число” ракетни комплекси.

18.12 2013 в 16:01

Две цингета си говорят:
– Ма, знаеш ли дека майстор Фелацето пробвал да оди и в пиндустан. Там биле се отнасяле баш добре с такива кат него. И нали се има за професур у занаята, решил да си вади виза.
Другото добавило:
– Знам, дали му виза, ама кат се обарнал да си оди го спрели. Зели му я обратно. Щото докато чакал и се изпуснал и през крачололите му та долу на пода. Около него де що имало народ се изповръщал. Казале му, че в таквоз састояние не може патува. Пък той им викал: нищо ми нема, здрав сам, аналните ми сфинктери са малко амортизирани.
И сега се праи на по-циганин и от нас. Вика, че няма да замени Филиповци и за пиндустан.