Президентът на Иран и саудитският престолонаследник с първи разговор за войната

OFFNews 12 октомври 2023 в 08:18 3643 2

Война

Снимка БТА/АП

Иранският президент Ебрахим Раиси и саудитският престолонаследник принц Мохамед бин Салман обсъдиха палестинско-израелския конфликт в първи телефонен разговор след договореното с посредничеството на Китай споразумение между страните им за възобновяване на връзките, съобщиха ирански държавни медии, цитирани от Ройтерс. 

Раиси и Бин Салман са изразили единодушие, че "военните престъпления срещу Палестина трябва да се прекратят", посочват те, цитирани от БТА. 

Саудитският престолонаследник потвърди, че кралството прави всичко възможно в контактите си с всички международни и регионални фактори да се спре продължаващата ескалация, съобщи саудитската държавна информационна агенция СПА. Саудитска Арабия отхвърля категорично превръщането на цивилните в мишена, допълни агенцията.

Саудитска Арабия и Иран се споразумяха да възобновят връзките си през март по силата на споразумение, постигнато с помощта на Китай. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-1650

2

ob1

12.10 2023 в 10:00

Раиси и бин Салман могат да се изявят като големите човеколюбци и да приютят желаещите палестинци. Що не го правят, м?

345

1

Джендо Джедев

12.10 2023 в 08:40

"Раиси и Бин Салман са изразили единодушие, че "военните престъпления срещу Палестина трябва да се прекратят", посочват те, цитирани от БТА."

А палестинските срещу Израел?
 
X

Да помогнем на украинските деца!