Председателят на Държавната дума в Русия иска да се забрани Международния наказателен съд

OFFNews 25 март 2023 в 09:19 3909 5

Вячеслав Володин

Снимка Архив

Вячеслав Володин, председател на Държавната дума на Русия

Председателят на Държавната дума Вячеслав Володин предложи да се изготвят изменения в законодателството, които да забранят всякаква дейност на Международния наказателен съд (МНС) на територията на Русия, предаде ТАСС.

"Необходимо е да се изготвят изменения в законодателството, забраняващи всякаква дейност на МНС на територията на нашата страна, и да се въведе отговорност за улесняване и подпомагане на МНС", написа той в своя канал в "Телеграм".

Също така според Володин е важно да се организира работата по сключването на двустранни споразумения с приятелски държави, които да предвиждат взаимно отказ от сътрудничество и подпомагане на МНС. "Върховният главнокомандващ на Руската федерация трябва да има право да предприема всякакви действия за защита на нашите граждани в случай на решения, взети от международни структури, които противоречат на нормите на руската конституция", написа той.

Володин припомни, че през 2002 г. САЩ са приели специален закон за защита на военнослужещите, според който нито един американски гражданин или съюзник не може да бъде арестуван или задържан със заповед на МНС. Нещо повече, той позволява на Вашингтон да започне военна интервенция, ако американски военнослужещи, служители и политици се намират на скамейката на подсъдимия, каза Володин.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1000

3

Elling

25.03 2023 в 12:43

Този голубчик е готов да забрани всичко, само и само да си запази сладкото местенце. Зер, 81 милиона рубли на година, не е сума, която може да се прежали ей-така. Дори срещу гей пропагандата гласува с настървение :)) Пълна шизофрения цари в тоя ебанариум - най-отявленият им ******* публично се нахвърля срещу хомосексуализма...

870

2

Constanza

25.03 2023 в 10:28

Ама как не са се сетили нашите тикви направо да забранят съдебната система?

2550

1

alfakentavur

25.03 2023 в 09:30

Направете си една стена около СССРайха, но по границите от 1991 г. Приберете си всички орки вътре. Не излизайте по никакъв повод. И абсолютно никой нито ще ви безпокои, нито ще ви наказателнопреследва.
Нефт и природен газ ще си намерим от останалата част на света, както всъщност вече правим от една година.
 
X

Атентатът в ''Света Неделя''. Лекция на проф. Вили Лилков