Писмото на малката Кейти, което трогна Google

Мира Даскалова Последна промяна на 23 юни 2014 в 17:48 10895 14

Малката Кейти писа на Google, за да издейства на баща си, който работи като дизайнер в компанията, допълнителен свободен ден.

В писмото си до компанията лидер SEO услугите тя пише, че много иска баща й да отпразнува рожденния си ден заедно с нея вкъщи. 

„Уважаеми, г-н Google служител“ - пише Кейти - „Може ли да се уверите, ако обичате, че когато татко дойде на работа, може да получи свободен ден, например в сряда. Защото татко има почивен ден САМО в събота.“

“P.S. Тогава е рожденият ден на татко. Лято е все пак.“ - завършва детето.

Дали заради трогателното писмо, написано с пастели или заради напомнянето, че все пак е лято, но от Google се подчиниха.

От компанията изпратиха следното писмо до Кейти: „Благодаря ти за твоята точна и обмислена забележка и молба“, пише шефът на баща й - “Баща ти работи изключително усърдно за създаването на много красиви и прекрасни дизайни за Google и милиони други хора по цял свят.“

В отговора си до Кейти старши дизайнерът Даниел Шиплакоф не само изказва комплименти за работата на баща й, но също така му дава и бонус – цяла седмица почивка. Защото в крайна сметка е лято.

Говорител на Google потвърди, че писмото е автентично.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

24.06 2014 в 13:12

Ганю "професор" Бaлkaнckи е прав. социализма въведе...."8 часов работен ден"...и т.н. Освен това, социализма, този, байганюбалканския, не онзи на Дубчек, с"човешко лице" въведе средна продължителност на живота под 70 години, банани по веднъж годишно за народа, въведе Газдов, Ръгжева, въведе забрана за притежание на долари, но въведе и големи алчни гъзища като на 'Батето" Славков, тюрбанестия урод Людмила Живкова и политбюровци чиито пърдялници бяха натъпкани с Американски благини и долари, а не с москалски идиотлъци и рубли! Социализма въведе забрана за свободния обмен на идеи и хора, но мекерета като Богомил Райнов, Плагиата преписвал от Гарсия-Маркес с две ръце - безочливия некадърник Радичков и цялата импотентна и покварена"интелигенция" срещу проститутщината си се ползваше със същите тези АМЕРИКАНСКИ(!) а не москалски благини. Прочее понеже по долу стана въпрос и за Попов, който открил радиото - да ви кажа как станало това! Еми, значи, една сутрин, като се събудил и погледнал под леглото и открил едно радио "Филипс". Ей така е открил радиото! ..Но според ганювцибалкански, москалците освен осемчасовия работен ден са въвели 24 часовото денонощие, седемдневната седмица, дванайсемесечната година, а да не забравим - цикъла при жените а също така и безжичния телеграф, защото като копали в Масквата да правят кичозното метро - никъде не намерили под земята жици - значи от най дълбока древност Москалците са имали безжичен телеграф, че и уайфи!

24.06 2014 в 09:45

Това за 5-дневната работна седмица е като откривателя на радиото Попов и много други подобни.

Форд-комунист!!!

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0%B5%D1%82%D0%B4%D0%BD%D0%B5%D0%B2%D0%BD%D0%B0_%D1%80%D0%B0%D0%B1%D0%BE%D1%82%D 0%BD%D0%B0_%D1%81%D0%B5%D0%B4%D0%BC%D0%B8%D1%86%D0%B0

24.06 2014 в 02:00

Днес преговарях за изпита по маркетинг утре :D. Тази статия е перфектен пример за успешен опит за положителен PR на един корпоративен гигант. Трябва да признаем, че гугъл са добри в това. Дори и да не е платено и изфабрикувано, недейте да публикувате подобни статии, защото имат характер на реклами.

23.06 2014 в 21:49

Отвратително!! Все едно ги моли да пуснат баща й от затвора за свиждане. От личен опит знам, че Гугъл е незавидно място за работа -- там концепцията "telecommute" не съществува, независимо че повечето от работата може да се върши от програмистите и дизайнерите от къщи (както позволяват много нормални хайтек компании в Щатите.

23.06 2014 в 21:39

извличаме*

23.06 2014 в 21:38

Да, но капиталистите не пасем трева и осъзнаваме, че можем "извличат повече принадена стойност печалба" от човек, който си почива, сигурен е в бъдещето си и идва на работа с усмивка.

23.06 2014 в 20:47

Социализма въведе 5-дневна работна седмица, 8 часов работен ден, 60 години възраст за пенсиониране на мъжете и 55 години на жените.

Когато власта във България беше узурпирана от псевдодемократите, те въведоха възможно най-уродливата версия на дивашки капитализъм от 18 век - хората сега работятят на по 2-3 места, нямат изобщо почивни дни, прекарват на работните си места по 12-18 часа, и се пенсионират на 65-63 години.

Колкото и да риете, дивия вълчи капитализъм цели единствено максимално да експлоатира човека, и го принуждава да работи повече, за да извлича повече принадена стойност печалба.

23.06 2014 в 20:03

Мило и трогателно!!!На професора ,с чувство си за хумор на пиян мужик,може да обере възхищението и адмирацийте на аудиторията от псевдоинтелегенти като пиргова,манолова,станишев,драганов михов....първите трима може да го дарят и с по един влажен поглед

23.06 2014 в 19:45

Балкански, абе ти да не живееш в 1914?

Интересно е да се общува с изкопаеми. Как е другарят Ленин? Хвана ли вече оная болест из мръсните капиталистически вертепи?

23.06 2014 в 19:27

Трогателно. Капитализма показа антихуманното си лице. Дива експлоатация, хората не могат дори да си видят семействата и децата, закрепостени на работните си места да робуват на Четвъртия хилядолетен Райх. Някой да ми подаде кърпичка, хахаха...