Петима чеченци са заподозрените за убийството на Борис Немцов

OFFNews Последна промяна на 08 март 2015 в 17:31 4491 9

Петима чеченци са заподозрените за убийството на Борис Немцов

Снимка ЕПА/БГНЕС

Общо петима са заподозрените чеченци за убийството на руския опозиционен политик Борис Немцов. Срещу двама от тях днес бяха повдигнати конкретни обвинения.

И петимата бяха докарани днес в московския районен Басманен съд, който постанови тяхната мярка за неотклонение и ги остави в ареста. Първите двама задържани Анзор Губашев и Заур Дадаев бяха обвинени за извършването на убийство в състава на организирана група, а останалите засега са само заподозрени за участие в това престъпление.

Пръв своя срок на задържане научи бившият заместник-командир на чеченския батальон "Север" Заур Дадаев. Той, както и останалите, ще остане в ареста до 28 април. В постановлението на съда се казва, че Дадаев е признал вината си за убийството на Борис Немцов, макар че в съда той не казал нищо друго освен, че не е съгласен с ареста. Докато журналистите бяха в залата, той успя да се провикне: "Аз обичам пророка Мохамед".

Един от задържаните Темерлан Ескерханов твърди, че имал алиби да деня и часа на престъплението. И петимата задържани отричат своята вина за убийството на Борис Немцов. Тяхната защита обяви, че ще обжалва съдебното решение за задържане под стража.

Според съобщения от чеченската столица Грозни снощи там е бил предприет опит да бъде арестуван още един заподозрян за убийството на опозиционния политик, но той се самоубил като взривил бойна граната. Преди това той хвърлил граната и срещу силите за сигурност. По време на акцията няма пострадали полицаи.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

09.03 2015 в 10:53

В Русия се разиграва поредната пошла драматургия около "разкритите" убийци на Немцов. Първо, ФСБ, а не следствения комитет разкри имената на заподозрените, които са от приближения спецназ на Кадиров, наградени с най-високите отличия на Россия /крайно време е у нас да се прави разлика между Россия и россиян и Русия и русский/. Второ, Кадиров днес каза, че неговите спецслужби са винаги готови да изпълняват нарежданията на Путин !?!?, с което недвусмислено прехвърли "горещия картоф" в полето на президента. С други думи - в една лодка сме. Трето, както посочвах много пъти - във флирта с Кадиров Путин пропусна да забележи, че създаде чудовище, което не може да контролира. Но да се прави, че не знае или че Кадиров ще тръгне да убива политик от ранга на Немцов без "добро" от най-високо място е за наивници. Интересно е да се наблюдават опитите да се "разкрие" убийството на Немцов по начин, който да изолира от отговорност Путин, но в същото време предостави версия с някаква "достоверност" на Запад и най-вече да успокои опозиционните настроения. Всички анализатори и от ляво и от дясно са съгласни в едно - мястото където е убит Немцов е от зоната за сигурност в която се води тотално наблюдение, наситена е с достатъчно скрити и прикрите агенти - идеята, че кадировци ще дръзнат да убиват без да си осигурят "тила" за изчезване е прекалено абсурдна.
Остава да убият няколко от "своите", като днешния който се натъкнал на граната която се самовзривила!?, хем за да излезне, че са разкрили убийците, хем тези убийци удобно да млъкнат завинаги.
Но остава големият проблем на Путин - той си мисли, че може да контролира Кадиров?!


ФБ, Илиян Василев

09.03 2015 в 10:32

Опорната точка беше спусната още в деня на убийството:
"Не може да не е Путин! Международната демократичната общност трябва да се възмути!"

08.03 2015 в 21:34

Горките чеченци :(

08.03 2015 в 20:43

По някое време ще се появят "автентични" снимки и разговори .Не се съмнявайте в качествата на КГБ.расия знае кои са терористите,които убиват "лошите" руснаци,а пък" добрите" руснаци-тях убиват...Малко мешавица стана,но важното е да има убити,останалото са подробности..това е расия все пак...Вервайте им;казват го и по русняшката телевизия...

08.03 2015 в 19:44

Мотивите на тая половин дузина чеченци какви са ?

08.03 2015 в 18:15

гецата, и атентата в Бостън ли беше холивудски сценарий? Защото и там виновните бяха чеченци.
Как решавате кога има и кога няма конспирация ;)

08.03 2015 в 18:08

много удобно за кремъл , чеченци, чудно как не обвиниха украинци - за този сценарии може да им завиди и холивуд -

08.03 2015 в 18:00

И кога точно си е признал вината, длед като в съда е твърдял точно обратното? Когато е бил в ръцете на молиционерите ли?

08.03 2015 в 17:41

Мхм, още от същото. Ако тва беше станало в щатите, заглавието щеше да бъде "Един от заподсозрените за убийството на Немцов си призна". Жалки лакеи.