Песков: Русия да поеме контрола над украински градове за 'максимална безопасност'

OFFNews 14 март 2022 в 16:46 2664 2

Снимка Архив

Украински градове могат да преминат под руски контрол "за максимална безопасност", заяви пред "Русия 24" говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от Би Би Си.

Той твърди, че битките в градовете "неизбежно ще доведат до голям брой цивилни жертви" и затова предлага да минат под руски контрол:

"Министерството на отбраната, като гарантира максимална безопасност на мирното население, не изключва възможността за поставяне под пълен контрол на големи населени места (...) с изключение на зоните, използвани за хуманитарна евакуация".

Той твърди, че Москва планира да избегне щурма на големи градове с цел да се избегнат цивилните жертви.

Това му изказване противоречи на военните действия на руските сили в Украйна, които нанасят удари по жилищни сгради, на падащите снаряди, които удариха родилно отделение и детска болница в Мариупол, на обстрела в Харков и Николаев, на пътуващия към Киев 64-километров военен конвой, както и на сведенията на украинските власти, че се готви десант от море на Одеса.

Песков твърди, че служителите на САЩ и ЕС "подтикват Русия към щурмуване на големи градове в Украйна, за да държат Москва отговорна за смъртта на цивилни".

Междувременно обаче лидери от цял свят призовават за край на военните действия в Украйна.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1019

4

Илиев

14.03 2022 в 22:20

А тоя белезникав Пес не иска ли да поеме и контрола над златния резерв на Украйна и всички останали културни ценности. Както са действали и тук след Девети септември...

-8580

3

https://youtu.be/8mq5Sqc3GQ8?t=2611

Само за това става мустака.