Партизаните от АТЕШ са подкупили руски офицери за удара по щаба на Черноморския флот

OFFNews 26 септември 2023 в 14:15 4628 3

флот
Ударът по щаба на Черноморския флот.

Недоволни руски офицери са помогнали за атаката на украинските въоръжени сили срещу щаба на руския Черноморски флот в Севастопол на 22 септември, която доведе до ликвидирането на командващия руския черноморски флот адмирал Виктор Соколов.

Партизанското движение в Крим (АТЕШ) обяви пред "Кийв пост", че са получили ключова информация за местонахождението и дейността на високопоставени руски командири от руски офицери. В замяна те са били възнаградени финансово от бойците на украинската съпротива на окупирания полуостров.

„Неспособността на Москва да плати навреме на военния си персонал изигра ключова роля в опустошителната ракетна атака миналата седмица срещу щаба на руския Черноморски флот“, отбелязва изданието.

От АТЕШ смятат, че закъсненията в плащанията сами по себе си не принуждават руските военни да се противопоставят на руските власти. Офицерите, които им помагали, го правели, тъй като самите те били убедени, че страната им „води престъпна война и че това трябва да бъде спряно“.

В същото време се отбелязва, че финансовото възнаграждение било „допълнителен стимул, който им помага да решат да си сътрудничат със силите на украинската съпротива“.

В мрежата на АТЕШ се смята, че участват голям брой украинци от Крим, кримски татари и известен брой етнически руснаци, които искат полуострова да се върне под украинска власт. Партизаните не уточняват размера на финансовото възнаграждение, което са платили на руските офицери, но обясниха, че парите са  достатъчно, за да покрият рисковете за служителите и техните семейства.

На 22 септември окупационните власти съобщиха за ракетен удар по щаба на руския Черноморски флот в Севастопол.

На 25 септември Силите за специални операции разказаха за последствията от атаката. При разгрома на щаба на руския Черноморски флот бяха ликвидирани 34 офицери, сред които и командирът на Черноморския флот. Други 105 са ранените, а сградата на щаба не подлежи на възстановяване.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1042

3

danvan

26.09 2023 в 15:50

Руснаците са измекяри. А са измекяри, защо няма как да бъдат други в условията на рашизъм и заставени да водят завоевателна, непредизвикана с нищо война.

ПП Постът за капитализма ме накара да избухна в смях, добре се получи.

22548

2

dolivo

26.09 2023 в 15:08

абсолютен див капитализъм, всичко е пари, когато знаеш , че морала на кликата е една голяма лъжа

-529

1

6екеr4о

26.09 2023 в 14:22

Никога не съм се съмнявал, че блядовете са изключителни продажници,точната дума е майцепродавци...
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки