Партията на Марин льо Пен не спечели нито един регион

Последна промяна на 14 декември 2015 в 05:49 3620 9

Колаж

Снимка «Фигаро»

Крайнодесният Национален фронт беше излязъл начело в шест региона, но вчела не победи в нито един.

Републиканците на Никола Саркози и центристите печелят мнозинство в седем френски региона, Социалистическата партия – в пет, а крайнодесният Национален фронт – нито един. Това съобщава „Фигаро” за изхода от вчерашните балотажи в кантоналните избори.

Напредък без триумф за десницата, поражение, но и ограничаване на щетите за левите и НФ, който за пореден път се проваля във втори тур – така обобщава резултатите, авторитетният консервативен всекидневник.

„Фигаро” добавя: „В щабовете в неделя никой не тръбеше за победа... Представителите на СП и на десницата споделяха все пак една задоволство – от това, че са лишили Марин льо Пен и нейните кандидати от всякакъв успех”.

Министър-председателят Манюел Валс е поздравил избирателите, които са отговорили „на много ясния смелия и много смел призив на левицата да сложат преграда пред крайната десница”.

В първия тур Националния фронт беше излязъл начело в шест региона. В три от тях той вчера не успя да затвърди успеха си, победен от кандидати на традиционната десница, а други три загуби от социалисти.

НФ, отбелязва все пак «Фигаро», е единствената партия, способна да събере за себе си почти една трета от избирателите. Във втория кръг, той дори би рекорда си, привличайки не по-малко от 6,6 милиона гласа срещу 6,4 милиона през 2012 г.

С оглед на следващите президентски избори резултатите дават още доводи за привържениците на съюз между десни и леви още в първия тур – за да бъде спрян Националният фронт.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14.12 2015 в 14:10

+1 за Eyeless. Бъдещето е падане на всякакви граници, въпреки че под глобализация се разбира обикновено друго, а именно стъпването на мултинационални корпорации на тертиротията на определени държави, което е зло. Според мен Либертарианството е следващата натурална човешка стъпка, а след него нещо още по-хубаво.

14.12 2015 в 12:07

Легионер -- Грешиш, националните държави са просто спомен от миналото. Тяхното време отмина и никога няма ад се върне.

Харесва ти или не, глобализацията и мултикултурализма са БЪДЕЩЕТО. Нациите ще изчезнат и ще остане само човечеството.

14.12 2015 в 10:49

"Стратегическото гласуване" предизвика някои критики дори сред противници на Ле Пен, само че аз не виждам морална дилема. Никаква реална разлика няма между социалистите и републиканците на Никола "“Le Métissage Obligatoire" Саркози.

https://www.youtube.com/watch?v=VF6MezJ884M за който не знае това - Саркози казва как расосмешението трябва да е задължително. Това е в дух със скорошното решение на френски съд, който рече и отсече, че "етнически французи" не съществуват.

http://www.afp.com/en/info/3822992/

Ако не беше бяла държава, целенасоченото затриване на коренната популация би било наречено геноцид, каквото е и според дефинициите на ООН (например китайската държавно организирана миграция в Тибет, целяща да заличи коренното население).

Един френски левичар наскоро призова жените, гласуващи за FN да бъдат изнасилвани от цигани и негри.

https://imgur.com/fkUfx/

Това е доста подобно на заплахата на Ислямска Държава да вземат всички бели жени в халифата си.

Те неслучайно либерастите имат такава симпатия към ИДИЛ.

14.12 2015 в 10:39

Вярно, че имаше "стратегическо гласуване" и социалисти гласуваха за "десницата" на Саркози само и само FN да не победи, имаше огромна атака в медиите и т.н. но ако французите след цялата мигрантска криза и терористични атаки още не са се събудили, то може би си заслужават смъртта.

Дори на такава умерена партия като FN не можаха да дадат победа! (Ле Пен критикуваше Тръмп, пачата проста, и друг път са атакували хора вдясно които могат да са им съюзници).

FN са твърде меки и умерени дори, но за еврокомунисчетата всичко вдясно от Троцки е "фашист", нали така плазмодии жалки :)

14.12 2015 в 09:50

Путпурутко даде едни пари на вятъра.

14.12 2015 в 09:25

Нормално е за загубят при положение, че са сами срещу всички. Изграждането на силни национални държави, рано или късно ще се случи, за ужас на всички либерални и космополитни отрепки!14.12 2015 в 09:03

Разумът надделя над фашизма!

14.12 2015 в 06:35

Ей, путинките,

Нямате късмет. Националният фронт не печели в нито един регион. Язък за милиардите евро дето Путин изхарчи за националистите. И кървав атентат спретна преди месец. Всички признават, че моментът за извършването му беше изключително внимателно избран. Надяваше се да уплаши французите и те да се присъединят към кресльовците, които настояват да се бият, гонят и размажат чужденците. И почти успя. Почти.

След първия тур си рекох: ей, дойде и на путинките звездният им миг. Сега ще спрат да тропосват с лявата ръка и портрета на Путин. Ще започнат с дясната, а в лявата ще държат портрета на Марин льо Пен. Пък то...

Ма вижте. Това че и френската, пропутинска, атакистка партия загуби, не ви пречи да опитате да смените портретите. Верно, и двата са на блондинки на високи токчета, но Марин е напред не само с едни гърди и задник, превъзхожда го дори и с путинка.

14.12 2015 в 06:15

Радостта на говняците беше много кратка, нали ви казах че инчХуйло дава пари на вятъра -> имал дал!!!