Париж към Вашингтон: Неприемливо е да се подслушват съюзници

OFFNews Последна промяна на 24 юни 2015 в 13:30 1842 4

Снимка ТАСС

Стефан льо Фол

Подслушването на френски президенти от страна на САЩ е неприемливо за съюзническите отношения между двете държави.

Това обяви говорителят на френското правителство Стефан льо Фол в интервю за телевизия I-TELE по повод разкритието на „Уикилийкс“, според което американската Агенция за национална сигурност е подслушвала бившите френски президенти Жак Ширак и Никола Саркози, както и настоящия президент Франсоа Оланд.

Не можем да приемем, че такава практика може да съществува в отношения между съюзници. В момент, когато се борим срещу тероризма, е трудно да си представим или да разберем какво може да мотивира някого да подслушва своите съюзници, подчерта Льо Фол.

Той обяви, че Париж определено ще поиска обяснения от Вашингтон във връзка с тази информация.

В същото време Льо Фол каза, че този факт не трябва да води до критическо усложняване на френско-американските отношения.

Това са две велики държави, които носят отговорност за случващото се по света. Случилото се е неприемливо, но това няма да доведе до криза в отношенията ни, категоричен е той.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

24.06 2015 в 19:26

ФАЩ не признават никакви международни закони. За тях международното право не важи. Омерзен съм.

24.06 2015 в 15:17

Никой не им е крив на французите, че са толкова наивни и си мислят, че са съюзници на САЩ. А може би просто лидерите им се правят на наивни, защото се срамуват и страхуват да признаят истината, която всеки средно осведомен човек е прозрял, че "съюзник" на САЩ е само този, който им изпълнява прищевките. Всеки друг е враг. Средно положение няма.

24.06 2015 в 14:12

Много им е зор на САЩ кое е приемливо, и кое не, в т.ч. и за техните съюзници. Слугинската сервилност на последните е основание за арогантността и безпардонността на първите.

24.06 2015 в 13:59


Тук няма нужда от подслушване,защото на Плевню и компания просто им спускат решенията,така че краварите не са заиннересовани от дълбоките мисли на аспенската пастирка и останалата по соросоидски наведена сволоч.