Отряд за разрушение на страната: Шолц остро критикува крайнодясната ''Алтернатива за Германия''

OFFNews 06 септември 2023 в 20:51 2780 0

Германският канцлер Олаф Шолц

Снимка Getty Images

Германският канцлер Олаф Шолц

Германският канцлер Олаф Шолц нападна остро крайнодясната партия "Алтернатива за Германия" в реч от парламентарната трибуна с обвинения, че тя работи за "целенасоченото съсипване на благополучието" на Германия, предаде ДПА.

"Огромната част от гражданите са наясно, че самозваната "алтернатива" е всъщност отряд за разрушение - за разрушение на нашата страна", каза Шолц днес в Бундестага по време на разискванията по предложения от правителството бюджет за догодина.

Шолц даде пример, че "Алтернатива за Германия" иска разпускане на ЕС, въпреки че благоденствието на Германия е тясно свързано с членството ѝ в съюза.

Германският канцлер заяви, че като правителствен ръководител той се стреми да изведе Германия на правилния път и да прави "смели компромиси и да свърши практическа работа в полза на страната":

"Така ще противодействаме на тези, които искат да извлекат политическа изгода от насаждането на страх и лансирането на сценарии за упадък."

Той прие критиките, че участниците в оглавяваната от него тройна коалиция в управлението прекалено много са спорили помежду си през последните месеци.

"Алтернатива за Германия" има връзки с родната политическа сцена. Това лято лидерът на партия "Възраждане" Костадин Костадинов през юни се срещна с ръководството на германските националисти, а през август държа реч на конгрес на партията. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика