Оскар за Зеленски. Шон Пен остави статуетката си на украинския президент до края на войната (галерия)

OFFNews 08 ноември 2022 в 21:49 6135 3

Володимир Зеленски и Шон Пен

Снимка Офис на президента на Украйна

Володимир Зеленски и Шон Пен

Американският актьор Шон Пен се върна в Украйна за трети път от нахлуването на Русия и донесе този път на украинския президент Володимр Зеленски едната от двете си „Оскар“. Наградата на филмовата академия на САЩ ще остане в кабинета на Зеленски до края на войната в Украйна, а кадри от срещата между актьора и украинския лидер публикува офисът на президента в Киев. Шон Пен получи статуетките за най-добра мъжка роля през 2004 и 2009 година.

Зеленски и Шон Пен отидоха във вторник до площада на Конституцията, където на Алеята на храбростта има табела с името на американския актьор и режисьор. Президентът каза, че Алеята започва с със табелата на американския актьор, защото Шон Пен пристигна в Киев в първия ден на руската инвазия .

„Изключително сме благодарни на всички хора, които лично дойдоха да подкрепят Украйна и нашите граждани. И искахме да имаме място, благодарение на което съвременните и бъдещите поколения украинци да си спомнят онези смели хора, които бяха с Украйна от самото начало“, заяви Зеленски

Актьорът увери домакина си, че това място оттук нататък ще бъде едно от най-емблематичните в живота му - наред с местата, където са родени дъщеря му и синът му. Украинският президент му връчи Орден за заслуги – III сетпен за оказваната подкрепа към Украйна и приноса в популяризирането на украинската кауза.

Шон Пен е носител на Оскар през 2004 г. за ролята си във филма "Тайнствената река" и през 2009 г. за ролята си в "Харви Милк". През март 2022 г. той призова за бойкот на церемонията по награждаването, ако Американската академия за филмово изкуство и наука не позволи на украинския президент Володимир Зеленски да говори на нея. Шон Пен беше в Украйна и през юни, когато специално посети Буча и Ирпен.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-5426

3

Бай Пешо от Перни 6

09.11 2022 в 15:54

Двама смешници, перковци и наркомани си разменят любезности :)). Жалка картинка. После са пошмъркали заедно.

1236

2

БотоксПутю

08.11 2022 в 23:53

Да си покажем новите фитнес мускули по бяла тениска. На всяко гърне мирудия. Все пак трябва някаква мярка.

345

1

Джендо Джедев

08.11 2022 в 23:01

А на Путя наш Боко ще му подари още някое кученце. :D