Шон Пен напусна Украйна пеш заедно с други бежанци

OFFNews 02 март 2022 в 12:33 4075 1

Холивудският актьор и режисьор Шон Пен, който заснемаше документален филм за руската инвазия, е напуснал пеш Украйна заедно с други бежанци на път за Полша, съобщи бТВ. 

61-годишният Пен публикува снимка в профила си в туитър, на която се вижда как носи раница на гърба си и дърпа куфар на колелца, докато напредва пеша по пътя покрай колона от автомобили, чийто край не се вижда.

"Аз и двама мои колеги изминахме няколко мили до полската граница, след като изоставихме колата ни отстрани на пътя. Почти всички автомобили на тази снимка превозват само жени и деца - повечето без никакъв багаж, като колата е единственото им ценно притежание", пише Пен към снимката.

Френският актьор Жерар Депардийо, който е приятел на руския президент Владимир Путин, пък призова за прекратяване на "братоубийствената" война в Украйна и за преговори между двете държави.

"Русия и Украйна винаги са били братски страни. Аз съм против тази братоубийствена война. Казвам "оставете оръжията и преговаряйте", заяви кинозвездата.

Арнолд Шварценегер също не остана безучастен към случващото се и заяви в социалните мрежи, че братята Владимир и Виталий Кличко са неговите герои в момента.

"Виталий и Владимир Кличко, мисля за вас, приятели мои. Вие бяхте моите герои на ринга, вие сте моите герои и сега. Мислите ми са с украинския народ. Бях помолен да дам няколко интервюта, но вярвам, че новините трябва да продължат да се фокусират върху случващото се там - върху трагедията, която разби сърцата ни, и върху смелостта на украинския народ, който ни вдъхнови", пише актьорът и бивш губернатор на Калифорния в туитър.

Световноизвестният писател Стивън Кинг изрази подкрепата си към Украйна в социалните мрежи.

"Обикновено не публикувам свои снимки, но днес правя изключение", написа Кинг в туитър. Посланието е към снимка, на която прочутият автор позира с тениска с надпис "Подкрепям Украйна".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-1580

1

Bace7

02.03 2022 в 13:38

А ние се надявахме чичо Шон да спретне един "екшан" на руснаците, унищожавайки хиляди от тях със самоделни бомби от кухненски препарати и разни сатъри, намерени в някоя кухня. Вместо това се разбира, че отишъл да си направи малко реклама с "разследване"...като нашите журналя, които правеха репортаж от хотела, който бил прекрасно зареден с храни и напитки.
 
X

Да помогнем на украинските деца!