Осечкин от Gulagu.net: ''Вагнер'' са получили информация за предстояща операция в Полша

OFFNews 25 юли 2023 в 10:07 14550 12

Снимка Министерство на отбраната на Беларус

МО на Беларус публикува първите снимки от съвместните учения на беларуската армия и наемниците от Вагнер.

„Наемниците от ЧВК "Вагнер" са получили информация за планирано нахлуване в Полша", обяви във вторник руският правозащитник и основател на портала Gulagu.net Владимир Осечкин в интервю за Олеся Бацман от портала "Гордон". Някои от бойците вече са запознати с планираната специална операция, твърди опозиционерът. По думите му информацията за подготовката на следващата бойна мисия на ЧВК "Вагнер" идва директно от кръга на наемниците.

"Тази сутрин получих съобщение от човек, който от юли миналата година ме информираше за набирането на затворници за "Вагнер". Този човек съобщава, че е започнала нова вълна на вербуване на руснаци и новобранците узнават, че ги очаква специална операция, свързана с проникване в Полша и преминаване през страната", твърди Осечкин.

Владимир Осечкин представи и информацията, която е получил в разговор с Дмитро Уткин, един от командирите на групата "Вагнер". Той бил казал, че им предстои "най-великата работа на света".

"Разбирам тази конструкция. Путин говори за териториалните претенции на Полша и че възнамерява по някакъв начин да им даде урок или накаже за лошото им поведение и подкрепата им за Украйна. Уткин казва на своите наемници: "Предстои ни най-великата работа и тя ще бъде дори с по-голям обхват от тази, в която участвахме Бахмут." През последните дни на наемниците беше казано, че има планове  за нахлуване в Полша", категоричен е  руският правозащитник.

"Не можем да се отпуснем, ами трябва да сме готови за всичко. Имайки предвид факта, че групата "Вагнер" в Беларус и Лукашенко са марионетки на Путин (...) Трябва да сме готови както в Полша, така и в балтийските държави", допълва Осечкин.

Според последната информация, предоставена от групата за наблюдение „Беларуски гаюн", наемници на Евгений Пригожин постоянно прииждат в полевите бази в Беларус.

"Според нашите оценки броят на наемниците в Беларус вече е 3450-3650 души. Всички конвои са достигнали палатковия лагер в село Цел близо до Осиповичи. Оценката се основава на броя на техниката, която е пристигнала в Беларус и чието пристигане е потвърдено", се казва в изявлението.

Част от бойците ще бъдат прехвърлени на полигона край Брест, където ще проведат съвместни учения със специални части на беларуската армия. "Въоръжените сили на Беларус продължават съвместните тренировки с бойци от групата „Вагнер“. През седмицата подразделенията на силите за специални операции заедно с представители на ротата ще изпълняват задачи по бойна подготовка на полигона Брест", се казва в същото време в изявлението на беларуското министерство на отбраната.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4638

12

Того

26.07 2023 в 05:18

Този изрод, военният престъпник Путлер, няма да спре докато не подпали Трета световна война.

1000

10

Здрасти

25.07 2023 в 17:08

Хора мислете. Едно е Украина, а съвсем друго е Полша. Молете се на бог.

12078

7

edin slep

25.07 2023 в 12:01

То и нахлуването в Украйна изглеждаше малоумна работа, но стана. Не знам как си правят сметката да се справят с боеспособна армия като полската, но щом ги влече - да се пробват. Ще ги смачкат още на входа ...

-529

6

6екеr4о

25.07 2023 в 11:11

Това прилича на някаква малоумна фантасмагория!?

Но пазя статии от авторитети, които надълго и нашироко обясняваха защо Пуся няма да нападне УкраИна...

2550

5

alfakentavur

25.07 2023 в 10:38

Бия се с някой от квартала и с голям зор се опазвам да не ме набие. В същото преме пращам телеграма на братя Пулеви, че ще се сбия и с тях.
Да бе....

723

4

user4eto

25.07 2023 в 10:38

Тоя правозащитник ми звучи малко като дезинформатор и пропагандатор. :)
Ако пък има нещо вярно и пирожките се объркат та влязат в Полша, битката край Khasham ще им се стори като разходка в топъл пролетен ден.

14048

3

voododoll

25.07 2023 в 10:32

ob1 нападение срещу Полша е обявяване на война на НАТО, Лукашенко е отчаян, ама надали толкова отчаян. Според мен Путкин го държи много здраво за ташаците.

Тук седи въпроса колко прост е Путкин. Действително ли иска да затрие Русия, защото така се затрива Русия. Америка им следи силозите за ядрен отпечатък, и ако го засече, шанса за превантивен удар е много голям. А от там, топката ще се търкаля само надолу...

Путкин ще свърши като Хитлер в някой от Бункерите, но това ще е края на "Рускии Мир"...

А по голямата част от света ще му сърба ядрената попара...
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика