ООН: Продават мигранти на робски пазари в Нигер и Либия

OFFNews 11 април 2017 в 15:55 4803 3

Стотици мигранти се купуват и продават на робски пазари в Нигер и Либия. Това съобщи Международната организация по миграция (МОМ) в Женева, цитирана от ДПА и БТА. 

Трафиканти на хора продават мигранти за 200 до 500 долара, а жертвите често пъти са държани в плен в продължение на месеци, а след това са принуждавани да вършат тежък труд или са използвани като секс роби или проститутки, заяви Отман Белбеиси, който ръководи работата на миграционната агенция на ООН в Либия.

Организацията е събрала свидетелства на мигранти, опитали да стигнат до Либия - една от основните отправните точки за достигане на Европа през Средиземно море. 

Мигрантите разказват, че трафиканти ги изнудвали за пари с мъчения и ги карали да се обаждат на семействата си, за да искат откуп. Тези, които не успявали да платят откуп, били оставяни да умрат от глад. 

Лекар от МОМ разказва, че е лекувал мъж от Гамбия, тежащ едва 35 кг. Семейството на мъжа било принудено да продаде дома си, за да плати откупа за освобождаването му. 

Част от мигрантите са били принудени да работят на робски пазари или да охраняват къщи, в които са държани хора за искане на откуп. 

МОМ разпространява свидетелства на жертви в социални медии и радиостанции, за да предупреди потенциалните мигранти.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14355

1

neverland

11.04 2017 в 16:08

Не е верно, това е пропаганда. Явно фондациите си изпразниха касите и сега искат да ги напълнят отново с подобни страшни разкази за роби, трудови лагери, абе направо нов холокост.