Нови две аварии с руски самолети, двама души загинаха при твърдо кацане зад Полярния кръг

OFFNews 09 януари 2023 в 16:05 2687 5

Ан-26

Снимка РИА Новости

Във втория инцидент при излитането се отворил товарният люк, но няма пострадали сред пътниците и екипажа.

Двама души загинаха при твърдо кацане на двуплощник Ан-2 в Ненецкия автономен окръг зад Полярния кръг, съобщи Министерството на извънредните ситуации (МЧС) на Русия в канала си в Телеграм. На борда на самолета са се намирали десет пътници и двама души екипаж.

„Самолет Ан-2 е извършил твърдо кацане на 10 километра от селището Каратайка в Ненецкя автономен окръг. Машината е летяла по маршрут Нарян-Мар – Каратайка – Варандей – Нарян-Мар. По думите на пътник в самолета, двама души са загинали“, допълниха от МЧС.

Едномоторният двуплощник с номер RA-40462 произведен през 1987 година и е кацал в условията на полярна нощ на неосветена площадка, съобщи по-късно от обединения авиоотряд на окръга, цитирани от РИА Новости. На мястото на катастрофата са изпратени спасители със снегоходи и хеликоптер. Предполага се, че инцидентът е причинен от обледени криле.

„За излитане се готвят два вертолета Ми-8 с лекари и спасители на борда“, допълват от МЧС. Каратейка се намира далече от Нарян-Мар, дотам трябва да се лети два – два и половина часа. Информацията за крушението е била предадена от един от пътниците в самолета, който е успял да се свърже със службите. По думите му кацането е било „много твърдо". Впоследствие се появиха кадри от пристигането на спасителите на място.

Също днес руските служби съобщават за още един авиационен инцидент със самолет от семейството на „Антонов“. При излитане на Ан-26 от селището Маган в Република Саха (Якутия) за Магадан се е отворил товарният му люк. Отварянето е забелязано веднага и никой не е пострадал. Самолетът се е върнал обратно на летището в Маган и е кацнал благополучно. Машината е поета от

Следствения комитет на Руската федерация, която води разследване, а пътниците били настанени в хотел в очакване да им изпратят друг самолет да ги вземе. Полетът е бил чартърен за превоз на т. н. вахтовици – рабоници, които изпълняват смени в отдалечени незаселени райони. Пътували са 25 души.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

210

5

Merc

09.01 2023 в 18:07

Винкела пак се е напушил.
Всъщност - не.
Той и товарищите му отдавна са изгубили връзка с реалността.
Но такъв е мат"ряла на копейките...
Продължавайте да ни забавлявате.....

10298

4

AntiZ

09.01 2023 в 17:55

Винкела оплете граматиката. "Мнго учища" е сменил, мнго - мнго не е учился и ничего не понял как можна учится какой та язЪйк. Бляд дебильнЪй!

15914

3

поп Дръвчо

09.01 2023 в 16:22

Винкел, гледам даже Рибаря пита къде са тия училища.

15914

2

поп Дръвчо

09.01 2023 в 16:21

Какво е "в задполярния кръг" ?

Владо, прати някой от аджамиите в редакцията да понаучи руски език. Явно ще е актуално още известно време.

-5840

1

Нацитата тия дни бяха пушили в 2 учища мнго отидоха на визита при Бандера :). Но нека това да им утехата.
 
X

Да помогнем на украинските деца!