Ники Хейли с призив към Израел: Довършете ги!

OFFNews 29 май 2024 в 14:46 4787 1

Снимка Ники Хейли/ Х

Бившият постоянен представител на САЩ в ООН Ники Хейли написа "Довършете ги!" върху артилерийски снаряди по време на посещение в Израел в Деня на паметта.

Посещението ѝ на северната израелска граница с Ливан се състоя ден след израелски удар, при който загинаха 45 души в лагер за разселени палестинци в Рафа. Израелският премиер Бенямин Нетаняху определи удара като "трагичен инцидент", но заяви, че няма да спре войната.

Посланието на Хейли затвърждава предишните ѝ изказвания по време на интервю за Fox News, в което тя осъди нападенията на "Хамас" на 7 октомври и призова Нетаняху "да ги довърши". 

Тя беше придружена от Дани Данон, член на израелския парламент. Той публикува снимки в социалната мрежа Х, на които се вижда призивът на бившия постоянен представител на САЩ в ООН.

В разговор с журналисти Хейли упрекна администрацията на американския президент Джо Байдън за временното задържане на оръжия:

"Това, което Америка трябва да разбере, е че ако Израел се бие с нашите врагове, как може да не им помогнем. Сигурният начин да не помогнете на Израел е да задържите оръжията. Сигурният начин да не помогнете на Израел е да възхвалявате Международния наказателен съд или някой от онези, които осъждат Израел, вместо да осъждате случващото се. Америка трябва да направи всичко необходимо за Израел и да спре да им казва как да водят тази война. Или си приятел, или не си приятел", заяви Хейли.

"Не слушайте какво се говори в медиите. Уверявам ви: Америка е с Израел!" - каза тя.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Русия търси разкол в българската църква, за да бъде избран проруски патриарх