''Нямат право да съществуват''- планът на Путин за денацификация на Украйна

OFFNews 05 април 2022 в 15:17 16560 13

Снимка БТА/AP, архив

Кадър от Буча

Какво трябва да направи Русия в Украйна? - така е озаглавена публикация на "РИА Новости", която обяснява в детайли плана на Москва за войната в Украйна. Достъпът до руската държавна агенция е блокиран, но статията, публикувана на 3 април, е достъпна през Web archive.

Текстът, подписан от Тимофей Сергейцев, опрадвава убийствата на цивилни, оправдава геноцида. В публикацията се обяснява, че държавата Украйна не трябва да съществува, а голяма част от украинските "нацисти" и тези от тях, които не признаят руския режим трябва да бъдат унищожени. Обикновените граждани на Украйна са определени като "пасивни нацисти", които трябва да бъдат превъзпитани или унищожени.

Убийствата на цивилни влизат в плана за "денацификация"

Според Кремъл основната цел на войната е "денацификацията", която е необходима, защото по-голямата част от украинците били овладени от нацисткия режим и неговата политика. Твърди се още, че хипотезата "хората са добри - властта е лоша" не работи. Това е в основата и на руската политика по "денацификация". В публикацията се открива и руското определение на този термин:

"Денацификацията е набор от мерки по отношение на нацизираната маса от населението, която технически не може да бъде подложена на пряко наказание като военнопрестъпници."

Твърди се още, че "руските градове" Одеса, Харков, Днепропетровск и Мариупол са били подложени на "тотален терор" от украинските власти, за да бъдат спрени "антифашистите".

"Нацистите, които взеха оръжие, трябва да бъдат унищожени максимално на бойното поле. Не трябва да се прави разлика между Въоръжените сили на Украйна и т. нар. национални батальони, както и териториалната отбрана, присъединила се към тези два вида военни формирования. Всички те са еднакво замесени в изключителната жестокост срещу цивилното население, еднакво виновни са за геноцида на руския народ, не спазват законите и обичаите на войната. Военните престъпници и активните нацисти трябва да бъдат наказвани образцово и експоненциално. Трябва да има тотална лустрация. Всички организации, които се свързват с практиката на нацизма, са ликвидирани и забранени."

Освен цивилните, влезли в териториалната отбрана, според Москва е "виновна" и значителна част от обществото, които били "пасивни нацисти", които са подкрепяли "нацистката власт". За да се осъществи политиката по денацификация те трябва също да бъдат унищожени, или с други думи терминът геноцид е подменен с денацификация.

"Справедливото наказание на тази част от населението е възможно само като понасяне на неизбежните трудности на справедлива война срещу нацистката система, извършено с най-голямо внимание и дискретност по отношение на цивилните. По-нататъшната денацификация на тази маса от населението се състои в превъзпитание, което се постига чрез идеологическа репресия (потискане) на нацистките нагласи и строга цензура: не само в политическата сфера, но и непременно в сферата на културата и образованието."

Освен това политическият елит на Украйна трябва да бъде елиминиран, тъй като не може да бъде превъзпитан.

Според Кремъл "нацификацията" на населението е извършена чрез образованието и културата, както и чрез "нацистка пропаганда", насилие и терор и чрез 8-годишната война с народа на Донас, който се бил разбунтувал срещу "украинския нацизъм".

Украйна не може да съществува, поне едно поколение ще се денацифицира

"Денацификацията може да бъде извършена само от победителя, което предполага (1) неговия абсолютен контрол върху процеса на денацификация и (2) правомощието да осигури такъв контрол. В това отношение една денацифицирана държава не може да бъде суверенна. Денацифициращата държава - Русия - не може да изхожда от либерален подход по отношение на денацификацията. Идеологията на денацификатора не може да бъде оспорена от виновния, подложен на денацификация."

В публикацията се посочват и конкретни срокове. Според Кремъл "сроковете на денацификацията в никакъв случай не могат да бъдат по-малко от едно поколение, което трябва да се роди, порасне и достигне зрялост в условията на денацификация".  Причината - "нацификацията на Украйна продължи повече от 30 години, започвайки поне през 1989 г., когато украинският национализъм получи легални и легитимни форми на политически израз и поведе движението за „независимост“ към нацизма."

С други думи краят на социализма и отцепването от руската сфера на влияние е родило "украинския нацизъм", който бил маскиран като желание за независимост и европейски път на развитие (според Москва път към деградация). В текста "украинският нацизъм" е сравнен с германския от първата половина на 20 век. 

"Украйна няма нацистка партия, фюрер или расови закони, но поради своята гъвкавост украинският нацизъм е много по-опасен за света от нацизма на Хитлер. Украинският нацизъм свободно се разгръща като фундаментална основа на всеки нацизъм - като европейски и, в най-развитата му форма, американски расизъм. Следователно денацификацията не може да бъде извършена компромисно, на базата на формула като „НАТО – не, ЕС – да”. Самият "колективен запад" е дизайнерът, източникът и спонсорът на украинския нацизъм."

От публикацията става ясно още, че Москва цели цялостното унищожаване на Украйна и разделянето и на "новоденацифицирани" народни републики.

"Украйна" очевидно не може да се запази като име на която и да е напълно денацифицирана държавна единица на територия, освободена от нацисткия режим. Новосъздадените народни републики в свободното от нацизма пространство трябва и ще се развиват от практиката на икономическо самоуправление и социално осигуряване, възстановяване и модернизация на животоподдържащите системи на населението."

Авторът пише още, че Русия няма да се примири с неутрален статут на Украйна, защото страната "не би изкупила вината си пред Москва". И още, за възстановяването на Украйна трябва да се разчита единствено на Русия и да не се допускат "планове Маршал".

"Денацификацията неизбежно ще бъде и деукраинизация."

Тази политика е в основата на тезата, че "украинизмът е изкуствена антируска конструкция, която няма собствено цивилизационно съдържание".

Донецк и Луганск в основата на новия режим

Властта в Украйна и подкрепящите ги граждани трябва да приема войната като "исторически урок и изкупление на войната им", твърди авторът. Според Кремъл в стълб на новото правителство трябва да се превърнат хората, които не са подкрепяли властта. Като такива са посочени хората от Донбас.

Това обаче ще се случи след края на "специалната военна операция" или иначе казано - "военна победа над режима в Киев, освобождаване на територии от въоръжените привърженици на нацистите, елиминиране на нацистите, залавяне на военнопрестъпници, както и създаване на системни условия за последваща денацификация в мирно време."

След това органите на местното самоуправление трябва да бъдат "изчистени от нацистки елементи", а новата държавност да функционира в тясно сътрудничество с Русия. За целта цялото законодателство следва да бъде под руски контрол.

Освен това Русия ще създава "трибунал за престъпления срещу човечеството в бивша Украйна".

"За постигането на целите на денацификацията е необходима подкрепата на населението и преминаването му на страната на Русия."

Според Кремъл това ще се случи след края на "информационното затъмнение" в Украйна. 

азбира се, ще отнеме известно време, докато хората се възстановят от шока от военните действия, за да се убедят в дългосрочните намерения на Русия – че „няма да бъдат изоставени."

Авторът отчита, че едва ли тази цел ще бъде постигната във всички територии на страната. Той прогнозира, че онези, които не се примирят с руското влияние ще бъдат насилствено демилитаризирани, статутът на тези области ще бъде неутрален, а "нацизмът" - официално забранен. Гаранция за този статут ще бъде "заплахата за незабавно продължаване на военната операция", като това ще изисква постоянно руско военно присъствие на тези територии.

Стъпките на Москва:

— Ликвидация на въоръжени нацистки формирования (което означава всякакви въоръжени формирования на Украйна, включително въоръжените сили на Украйна), както и на военната, информационната и образователната инфраструктура, която осигурява тяхната дейност;

—Формиране на обществени органи на самоуправление и милиция (отбрана и правоприлагане) на освободените територии, защитаващи населението от терора на незаконните "нацистки групи";

—Инсталиране на руско информационно пространство;

—Изтеглянето на образователни материали и забраната на образователни програми на всички нива, съдържащи "нацистки идеологически насоки";

—Масови следствени действия за установяване на лична отговорност за военни престъпления, престъпления срещу човечеството, разпространение на "нацистка идеология" и подкрепа на "нацисткия режим";

—Лустрация, публикуване на имената на съучастници на "нацисткия режим", привличането им към принудителен труд за възстановяване на разрушената инфраструктура като наказание за нацистки дейности (за тези, които няма да бъдат подложени на смъртно наказание или затвор);

—Приемане на местно ниво, под надзора на Русия, на първични нормативни актове за денацификация забрана на всички видове и форми на възраждане на "нацистката идеология";

—Създаване на мемориали, възпоменателни знаци, паметници на жертвите на "украинския нацизъм", увековечаващи паметта на героите от борбата срещу него;

—Включването на комплекс от антифашистки и денацификационни норми в конституциите на новите народни републики;

—Създаване на постоянна денацификация за срок от 25 години.

За изпълнението на тези стъпки Русия няма да има съюзници, защото "това е чисто руски бизнес". Освен това Москва ще изкреняване както "украинският нацизъм", така и "западния тоталитаризъм" и неговите програми за "цивилизационна деградация и дезинтеграция", както и механизмите за подчинение на Запада и Съединените щати.

Съществуват обаче възможности за партньорства с държави, които Западът е потискал от векове 

"За да приложи на практика плана за денацификация на Украйна, самата Русия ще трябва най-накрая да се раздели с проевропейските и прозападните илюзии, да се осъзнае като последна инстанция за защита и запазване на тези ценности на историческа Европа"

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-60

13

офф бее

06.04 2022 в 11:19

Ти на кой свят си бе, пич?! Какви двайсет години - те воюват като през '45-та, танковете им са като картонени, хакери им бутат ракетите. Ако нямаха ядрен арсенал, досега щяха да са лош спомен...

-2175

12

IvanGrozn

06.04 2022 в 09:57

Света ще е по добър без Русия. Западняците, а и не само те, рано или късно ще се усетят, че с тези полу-човеци не може да се съжителства. Единствения шанс за руснаците е същата терапия, каквато беше приложена на Германия след Втората Световна. И може би след 100 години ще могат да се наричат хора орките!

2923

10

Cornucopia

05.04 2022 в 22:11

Руснаците съвсем са изпушили. Единственото което ги спасява от директна намеса на НАТО е притежанието на ядрен арсенал.

610

9

Kиро Ванкувара

05.04 2022 в 20:26

Всичкият булашик който се излива навсякъде е непоносима и от едната и другата страна, жалкото е че много народ се изнервя и започва да коментира според градуса и дигнозата.

210

8

Merc

05.04 2022 в 18:46

Някой май забрави какви ги вършеха в Сирия чебурашките.
Нищо ново под слънцето. Само от бой разбират.

https://novayagazeta.ru/amp/articles/2019/11/20/82805-golovorezy-21

-240

7

редовно четящ

05.04 2022 в 18:17

Тези москали развалят генома на човечеството!

4164

6

Egocentric Eccentric

05.04 2022 в 18:08

Дано причината за разпространението на тези послания да е за да се оправдаят вече направените военни престъпления, а не планирани бъдещи и по-големи

4164

4

Egocentric Eccentric

05.04 2022 в 17:32

На мен и ТАСС и Риа Новости ми се отварят и май никога не са ми били блокирани. Ще взема да звънна на провайдера ми да ми ги спре и на мен.
 
X

Да помогнем на украинските деца!