Quantcast

Москва дава 1,7 милиарда рубли за патриотично възпитание на руснаците

OFFNews Последна промяна на 03 януари 2016 в 11:00 4538 15

Снимка Evgeny Feldman, Mashable

Премиерът на Русия Дмитрий Медведев утвърди държавната програма за патриотично възпитание на руснаците, която ще трае между 2016 и 2020 г., предаде "Интерфакс".

Тя ще разполага с над 1,66 млрд. рубли, с които да създаде система за патриотично възпитание на гражданите, отговаряща на съвременните предизвикателства и задачи на развитието на страната, а също на социално-възрастовата структура на руското общество, пише в съобщението.

Федералната агенция по въпросите на младежта ще отговаря за програмата, сред чийто задачи спадат развиването на интерес у гражданите към литературата, музиката, изобразителното изкуство, хуманитарните и природо-географските науки.

Юношите пък ще бъдат възпитавани в чувство на гордост, уважение и почитание към символите на държавата, уважение към историческите светини и паметниците на отечеството.

Предвижда се също повишаване на равнището на военно-патриотичното възпитание на руските граждани, което да доведе до нарастване на престижа на службата във въоръжените сили и правоохранителните органи на страната.

Виж още за:
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

04.01 2016 в 05:32

Куроедов ще завърши по-зле от Николай втори

04.01 2016 в 00:42

Ако кажеш, че всъщност си взел текста от страницата на партия ОБП, ще те попитам защо не си публикувал цялата статия, а само отрязъка от нея в сайта на icp-bg. Ако пък това действително е цялата статия, а под нея пише, че тя продължава на страницата на партията, тогава ще имаме проблем с опит за измама.

Кажи, какво се случва?

04.01 2016 в 00:38

Spirit, впрочем името ти е написано на чужда за съвременните българи азбука и е непреводимо за част от тях.

Попитал ли си авторите на статията в интернет страницата на icp-bg дали можеш да използваш материала? Ако не си, аз мога да го направя, а ако си, искам да знам причината, поради която те са се съгласили да ти го предоставят за ползване?

Ако ти не си авторът, не би ли трябвало да се почувстваш ненужен като личност, или поне малко засрамен, поради невъзможността ти или липсата на всякакво интелектуално желание за създаване на авторски текст по въпроса?

Осъзнаваш, че други психолози са на друго мнение, не допускаш ли очевадна логическа грешка - подбирането на контекст според нуждите?

04.01 2016 в 00:29

Спазването на обществените порядки не гарантира справедливо поведение и развитие в бъдеще. Те трябва да бъдат подлагани на постоянно ревизиране, тъй като и без това обществото ни изостава при имплементирането на обективността и безпристрастността в ежедневието.

Като че ли само че няма политико-икономическа система, която да фаворизира тези характеристики открито. Патриотизмът и роботизираното спазване на условни социални наредби под перманентната заплаха от "народната" милиция или настървеното за доноси "гражданско общество" не могат да съществуват успоредно с тях.

04.01 2016 в 00:00

Патриотизъм - изпитването на необоснована гордост от минали или съвременни събития, които са се случили или се случват на определена територия в рамките на някоя „държава“, само защото по стечение на обстоятелствата майка ти те е родила там. ГЕНИАЛНО!   
Ако парите си вложат в по-обективни цели, тогава може и да потръгне. Т.е. да изкарат понятието национална държава от уравнението.

03.01 2016 в 21:49

Тия са неспасяем клиничен случай.

03.01 2016 в 18:58

@krokodil
Руските стоки, цености и манталитет ще носят все същото качество! Малоумни крокодиле!

03.01 2016 в 18:07

Русия е била, е, и ще пребъде! Преживяла е войни и революции, Сталин, строителството на социализма, разпадането на социалистическата система и пак е велика сила, напук на педероатлантиците, либерастите и толерастите. Победа будет за нами!

А сега, нека плювните да започнат ...

03.01 2016 в 16:59

Англичанин, швед и руснак в Лувъра, пред картина изобразяваща Адам и Ева в райската градина.
- Погледнете тази прекрасна градина - казал англичанинът - само англичани могат да отгледат толкова съвършена градина!
- Да бе - казал шведът - те са абсолютно голи, без това изобщо да ги смущава, със сигурност са скандинавци!
- Глупости - казал руснакът - нямат дреха на гърба си, нямат покрив над главата си, имат една-едничка ябълка за двама им, обаче им се обяснява, че са в рая - без съмнение руснаци!

03.01 2016 в 15:09

Патриотично, патриотично....колко и да е патриотично, след 5 години нито Русия, нито Путин ще ги има! Китайци, Украинци и Сирийци ще дерат руснаците живи!