Москва дава 1,7 милиарда рубли за патриотично възпитание на руснаците

OFFNews 03 януари 2016 в 11:00 5000 15

Снимка Evgeny Feldman, Mashable

Премиерът на Русия Дмитрий Медведев утвърди държавната програма за патриотично възпитание на руснаците, която ще трае между 2016 и 2020 г., предаде "Интерфакс".

Тя ще разполага с над 1,66 млрд. рубли, с които да създаде система за патриотично възпитание на гражданите, отговаряща на съвременните предизвикателства и задачи на развитието на страната, а също на социално-възрастовата структура на руското общество, пише в съобщението.

Федералната агенция по въпросите на младежта ще отговаря за програмата, сред чийто задачи спадат развиването на интерес у гражданите към литературата, музиката, изобразителното изкуство, хуманитарните и природо-географските науки.

Юношите пък ще бъдат възпитавани в чувство на гордост, уважение и почитание към символите на държавата, уважение към историческите светини и паметниците на отечеството.

Предвижда се също повишаване на равнището на военно-патриотичното възпитание на руските граждани, което да доведе до нарастване на престижа на службата във въоръжените сили и правоохранителните органи на страната.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!